lördag 18 mars 2017

Krämig laxpasta med tre sorters lök

Jag försöker äta fisk så ofta jag kan men trots att jag älskar fisk i alla dess sorter så blir det sällan sjöodjur på tallriken. Jag tror att det finns två anledningar till det där anledning ett är att fisk och skaldjur är ganska dyrt men främst är det för att fisk och skaldjur kräver mer av mig för att det skall bli bra eller så blir det verkligen standard och det blir snabbt tråkigt.I veckan hittade jag frysta laxbitar till ett riktigt bra pris, ett knippe vårlök för en femma och när jag gick förbi ICA (en butik jag sällan handlar i) såg jag att de hade rabatt på ICA´s egna glutenfria pasta. Det innebär för all del att pastan fortfarande är mer än dubbelt så dyr som vanlig pasta men som glutenintolerant har jag inte så många alternativ om jag vill äta pasta och det vill jag göra ibland.

När jag skulle googla recept för det här inlägget verkar det inte finnas någon som gillar samma sak som jag men även om receptet är väldigt 70-tal gillade jag det.

Krämig laxpasta med tre sorters lök

Enkel sås gjord på en finhackad gul lök och ett par, tre finhackade vitlöksklyftor vilka fräses i stekpanna med tunna morotsstavar av en morot. När detta börjar närma sig slänger man i ett par hundra gram laxtärningar, saltar och pepprar och efter bara någon minut är dessa färdiga och då rör man i en halv burk crème fraiche och en skvätt grädde. Det kan behövas lite buljong och vill man ha mer sås kan man hälla på mjölk och sedan reda såsen istället.

Allt avslutas med en rejäl skopa hackad salladslök och några tunna skivor röd chili.

God mat, färdig på 10 minuter.


9,50 kr/portion för en krispig, krämig pastarätt som passar utmärkt en mörk vinterkväll.


Bildkälla: Ica.se och att välja lycka
2 kommentarer:

  1. det där receptet ska jag sno, älskar fisk men tycker det är svårt att få ihop något gott av det, blir mest torsk och äggsås och stekt fisk här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är hjärtligt välkommen :-) alltid kul att kunna bidra

      Radera