onsdag 15 mars 2017

Blandade nyheter - Cloetta och H&M

Det kommer fortfarande nyheter från portföljbolagen. Konstigt vore väl annars. Nyheterna som skvalar in är av blandad karaktär. Nu på morgonen kom H&M med sin februariförsäljning där analytikerna hade gissat på +5,1 % men bolaget rapporterar -1 %. Det är inte ett särdeles bra resultat men justerar man för kalendereffekter steg försäljningen ändå med 3 % i lokala valutor. Jag tycker nog ändå det är okej en så trög månad som februari när svensk beklädnadsindustri backar med 5,3 % enligt en artikel i DI.


Till de mer positiva nyheterna lägger jag att Cloettas storägare tankar aktier i bolaget och Wellington ökar också så att man nu är tvungen att flagga. Tyvärr kom det idag en notis om att den tillförordnade VDn hade krängt av halva sitt innehav men förhoppningsvis väger det positiva upp för det negativa.

Nu är inte jag den som är den. Jag är ganska fullinvesterad i H&M så det blir nog inget köp där men Cloetta kan jag tänka mig att öka i och det skulle ju inte göra ont om man fick några kronors rabatt på nuvarande kurs.Bildkälla: cloetta.se


3 kommentarer:

 1. Förväntningarna på HM är sjukt höga. Jag väljer att köpa fler för jag tycker att HM är ett bra företag och nu delar de ut 3.96 %.

  SvaraRadera
 2. Ja 4 % utdelning därifrån är inte fy skam men det innebär tyvärr inte att min plånbok är mer välfylld. Jag behöver fylla på för att kunna handla och det är några dagar kvar tills dess tyvärr :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte förväntningarna verkar så höga? HM presterar inte så bra helt enkelt? Troligtvis kommer de få till det framöver men de har mycket att bevisa. 4% yield med så hög andel och utan tillväxt är ju inte topp direkt, får de igång tillväxten är det bra.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera