tisdag 3 november 2020

Intervju med Eolus Vind (Erik Penser Bank)

 Inlägget innehåller affiliatelänkar

Det kanske inte är en hemlighet att jag gillar bolaget Eolus Vind. Jag köpte inte mina första aktier förrän 2017 efter att en kompis hade tipsat om bolaget och jag jag var ganska svag på köpknappen och köpte bara 150 aktier som en utvärderingspost.

Efter det gick det ganska fort och det tog ett bra tag innan jag köpte igen vilket, så här i efterhand är lite tråkigt men jag skall inte klaga för det har ändå gett lite pengar in i kassan.

Eolus vind är ett prospekteringsbolag av vindkraftsparker som har mycket lång erfarenhet i branschen och jag älskar att VD sedan 8 år, smålänningen Per Witalisson är så kunnig.

Erik Penser Bank har precis tagit upp bevakningen av bolaget vilket gör att det kommer ut en del nytt material och det är alltid trevligt. En relativt ny intervju kom 21/10 och hittas här.


Det framgår tydligt att man skall vara beredd på slagighet i resultat och kassaflöde m.m. mellan kvartalen eftersom det är stora projekt som vinstavräknas efter försäljning och fram till leverans.

Det här är någonting jag påpekat flera gånger och när vi får en rapport som den vi fick senast tillsammans med en svag marknad i övrigt då svänger det duktigt i aktien. På en månad har aktien fallit 30 % och även om jag började fiska redan när aktien var ned 16 % så känns det okej.

En annan sak som var tydlig var att utfallet av Öyfjellet kommer definiera bolagets kommande år och jag fick i alla fall känslan av att så länge det projektet går i hamn på ett bra sätt kommer bolaget antingen accelerera expansionen eller dela ut en del av den massiva kassan man har liggande.

Bolaget förväntas ha ungefär en miljard i kassan vid årsskiftet och även om jag inte tror på en extrautdelning under 2021 skulle jag inte bli förvånad om vi får några kronor mer än vanligt så min gissning är att man delar ut mellan 2-3 kronor under 2021 och 2022 skulle jag inte bli förvånad om man delar ut mellan 10-20 kr vilket vore en trevlig bonus.

Det finns dessutom en hel rad med trender och triggers för framtiden och både intervjun och analysen ger en bra bild av den resa vi kan se fram mot de kommande 5 åren.


6 kommentarer:

 1. Jag gillar också Eolus! Jag äger ca 350 aktier i bolaget och skulle såklart bli glad för extra utdelning! Jag är nöjd med andelen Eolus i portföljen just nu, men kan absolut tänka mig köpa mer om det blir läge. Kursen är som sagt svängig, men tror ändå att det kommer fortsätta uppåt länge än, totalt sett!

  Ha det fint!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett bra bolag med en erfaren ledning så att aktiekursen tappat 10 % eller mer över 10 ggr i år och antalet ggr den svängt mer än 30 % är fortfarande en handful... Det är ju inte bolagets fel :-)

   Hare gött...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Är också väldigt förtjust i bolaget. Ett av mina största innehav. Tror detta är en ganska framtidssäkrad investering. Hoppas kursen fortsätter uppåt, även om det troligtvis kommer fortsätta vara slagigt.

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde ju kunna vara en investering som levererar i många år till givet att inget konstigt händer.. Vi håller tummarna

   Radera