onsdag 1 september 2021

Allt man behöver i ett hus

Vi köpte ett inflyttningsbart hus där vi (herr AvL) var säker på att inget behövde fixas. Det var bara att flytta in, komplettera med lite möbler och sen skulle småstadslivet börja.

Än så länge stämmer det ganska hyggligt men jag fick snabbt reda på att vi kommer behöva putsa lite på ytskikten ganska snart och det skulle ju inte vara fel med ett nytt kök och ett nytt badrum. Hurmpf... Vi får väl se... Inte just nu...

Med det sagt så finns det alltid saker tydligen. Vem kunde ana att det första jag behövde var trallskruv för att kompletteringsskruva lite på altanen?

Eller en nyckel till vattenutkastaren för det hade förra ägaren tagit med sig.


Och ett nytt gångjärn för en toadörr och ett handtag för en annan av innerdörrarna och mer elkabel för att kunna sätta upp alla lampor nu när vi har väldigt mycket mer att belysa. Och så vidare.

Även om man tror att inget behöver göras så finns det tydligen alltid några småsaker att pilla med. Det ovan nämnda är bara några hundringar men jag räknar kallt med att det kommer mer. Inget av det är ju roliga inköp heller. 

Tacka vet jag när jag får lov att köpa min första vettiga grill eller den nya vardagsrumssoffan vi har spanat på.

Jaja... Tills dess kommer jag spontanshoppa lite dynor för utemöbeln som står på balkongen på andra våning. Där tänkte jag njuta en cigarr under helgen som kommer för att fira att det äntligen känns som om vi är på plats.

Och med en nyckel till en vattenutkastare känner man sig som en riktig karl :-)


5 kommentarer:

 1. När vi flyttade in så upptäckte vi att vi tydligen inte hade granskat badrummen så bra på visningen. För duschen var i princip omöjlig att använda utan risk för läcka så vi åkte på en dyr renovering direkt. I det andra badrummet kunde vi göra en nödlösning gnm att bara byta en begränsad del av golvet.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aouch. Låter tungt. Riktigt så illa är det inte här (knack knack ta i trä :-) )

   Radera
 2. Gillar du cigarrer håller du kanske ett öga på det danska bolaget Scandinavian Tobacco Group (https://www.st-group.com/)? Riktigt stort bolag som verkar köpa på sig anrika varumärken relativt ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller lite koll på bolaget men familjen (läs fru AvL) har väldigt restriktiva åsikter om tobak varför den typen av bolag inte ingår i vårt investeringsuniversum tyvärr. Sen kan man kalla det hållbarhetsexkludering eller vad man vill men hustrun har sett alldeles för många svåra fall av Kol och lungcancer för att acceptera de typerna av investeringar... Hon är inte helt nöjd över mina cigarrer heller men ett par, tre om året smyger jag till mig oavsett :-)

   Radera
  2. Vad bra att du säger så, för det är precis så som jag resonerar med min investering. Även om man inte är stor-rökare (eller rökare öht) så anses det inte så farligt att röka en cigarr då och då. Själv röker jag inte cigaretter, men en cigarr kan jag ta någon gång per år.

   Smaksatta cigarrer förstår dock att det inte är så särskilt ESG-vänligt, men sånt tror jag inte att STG har i sitt sortiment.

   Radera