onsdag 29 september 2021

Lägenheten är äntligen såld

Det tog inte mer än ett par veckor för att få kontraktet påskrivet när vi hade stylat och tagit nya bilder. Antalet visningsbesökare fyrdubblades och i den skaran hittade vi tillslut någon som ville betala all de här pengarna vi önskade för bostaden.

Tyvärr blev det inte budgivning men jisses vad skönt det är att vara klar. Nu skall det bara flyttstädas, de sista grejerna skall flyttas och nycklarna skall lämnas men sedan är vi klara.

Tillslut fick vi också den sjukt överoptimistiska mäklaren att erkänna att det inte bara var vår lägenhet som var lite svårare att sälja utan att de kunde känna av en viss dämpning på marknaden. Om man också tar i beaktande att vår bostad var aningen för stor och aningen för liten så blev antalet spekulanter färre.Men vad sjukt ändå att det gör så stor skillnad på styling och egna ansträngningar. I våras trodde jag verkligen att det vi gjort var bra men stylingen var så mycket mer och det visade sig ju.

För visst skulle man kunna spekulera i att det fanns en tidsmässig effekt. Att folk inte vill gå på visning mitt i sommaren (början/mitten av juni) men vi gav inte upp förrän en god bit efter semestrarna men det var ändå en markant skillnad i söktryck, klick på Hemnet och deltagare på visningarna.

Nu vill jag inte på något vis stå bakom någonting så onödigt som professionell styling. Speciellt som det inte var särdeles länge sedan jag dissade konceptet helt och hållet men just idag känner jag att mitt motstånd är aningen svagare.

På precis samma sätt som jag inte riktigt tycker att det är rimligt att man betalar alla de pengar en mäklare skall ha för sina tjänster men så här i efterhand är det ganska skönt att inte behövt hantera försäljningen själv. Att ta ledigt en halvdag för att åka 6 mil enkel resa, visa lägenheten och sen åka hem igen. Och sen göra om det ett par dagar senare. Om och om igen i ett par månader.

Efter fyra månader av försäljningsförsök var familjen AvL dessutom ganska benägna att sänka priset så vi hade accepterat ganska många försök till prutning och andra dumheter så om man tar det i beaktande har vår mäklare betalat sitt eget arvode för hade inte han stått på vår sida hade vi accepterat erbjudande om mycket lägre pris.

Jaja. Jag ville mest berätta att nu är vi glada att lägenheten är såld och att vi snart kan påbörja vårt monobostadsliv på allvar igen.

10 kommentarer:

 1. Gratulerar till en lyckad försäljning!

  SvaraRadera
 2. Stooort grattis!
  Nu kan ni fokusera helhjärtat på erat nya liv! :-)

  SvaraRadera
 3. Visst sålde du investeringarna i somras också? Skönt att börsen är billigare nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick ur i början av juli och som jag läser det toppade index en månad senare men nu ser det ändå ut som om börsen som helhet faktiskt är någon procent billigare än när jag gick ur. Det jobbiga nu är ju bara att veta när man skall gå in igen :-)

   Radera
  2. Om du inte hade sålt av tvingande skäl, hade du sålt pg a nivåerna då..? Troligen inte. Och eftersom nivåerna nu är ungefär samma, varför inte tänka bort tiden de var sålda, pytsa in allt igen och låtsas att de aldrig lämnade börsen..? Blir så jobbigt mycket tankar annars kan jag känna. Kanske bättre att släppa optimeringen och välja lyçka istället..? ;)

   Radera