måndag 25 januari 2021

Ta tag i nyårslöftet - Reklam

(Det här inlägget innehåller reklam men tankar och åsikter är författarens egna) 

Nu när vi snart har avklarat årets fattigaste period är det dags att ta tag i de där nyårslöftena om att gå till gymmet och att starta ett sparande.

Jag skall inte berätta för dig hur du skall träna men jag tänker ge tips på sparande för nybörjare.

Som många trogna läsare vet har jag i flera år haft ett samarbete med robotrådgivaren Fundler och det långa samarbetet kommer sig av att de har en mycket bra tjänst som jag kan stå bakom och när det handlar om att göra det enkelt för nybörjare torde det här vara ett av de bättre alternativen på marknaden.

För vad är grunderna bakom ett bra sparande?

Först och främst måste det bli av och Fundler är extremt lätt att komma igång med och redan i inledningen vägleds man till att starta ett månadssparande så att man efter de initiala två minuterna av sitt engagemang bara kan glömma sitt sparande i tjugo år och gå vidare med sitt liv.

Det får dock inte vara så enkelt att man försakar avkastning för det skall vara enkelt men också bra och billigt.


Fundlers tjänst är löjligt billig eftersom de dels är oberoende rådgivare så de tar inte ut någon kickback på de fonder de väljer ut och dels har de en mycket låg förvaltningsavgift så totalt blir det ofta billigare med deras förvaltningsalternativ än om man skulle försöka skapa det själv via någon av de större bankerna.

Dessutom är avkastningen i världsklass. I alla fall den historiska och det är det enda man kan utgå från. om man tittar på 2020 berättar de i decembers förvaltarbrev att portföljen jag har mest investerat i, Smart index potential, gick 5,5 % och Global framtid vilket är min näst största position hos dem gick upp 11,3 %. Detta kan jämföras med exv MSCI World vilket är ett index som följer den globala aktiemarknaden, som i svenska kronor mätt gick upp 0,1 %. 

På två års tid har Smart index gått upp 41,19 % och Global framtid hela 56,47 % när världsindex i svenska kronor mäter en uppgång på knappt 35 %.

Vad behövs mer för att uppfylla nyårslöftet?

Enkelt, billigt och bra i en och samma tjänst.


//Det här inlägget är ett samarbete med Fundler, en oberoende rådgivare som erbjuder en avancerad fondrobot med vilken du enkelt kan ta ditt sparande till en ny nivå//


Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar