tisdag 4 oktober 2016

Västsvensk ekonomifika?

Sommaren kom och gick utan att jag han ta tag i alla de saker jag ville få gjort som exempelvis att rensa ur garderoberna och sälja prylar jag har i förrådet. Många är sakerna som tenderar att hopa sig men det mesta är självpåtagna och glädjefyllda måsten och många av sakerna är aktiviteter som skulle ge energi om de blev utförda.

pixabay.com
En av dessa saker är att arrangera någon form av träff för de av mina läsare som skulle kunna tänkas vara intresserad av att träffas och snacka sparande, aktier eller livet i allmänhet.

Gustav borta på Gustavs Aktieblogg kör en aktiepub med jämna mellanrum och om jag förstår det hela rätt är den ganska välbesökt. Tyvärr sker denna tillställning på andra sidan Sverige från mig sett och det gör hindren aningen för stora för mig att åka dit och bevista evenemanget och därför tänkte jag se om intresset finns för någonting liknande i Göteborg.

Göteborg kan också

Jag tänker enkelhet och lättsamt umgänge på ett café eller en pub med viss närhet till kollektivtrafik efter arbetstid på onsdag den 26/10. Anledningen till att välja just den 26/10 är flera men den främsta är att jag släppte min allra första artikel här på bloggen den 26 oktober 2015 dvs blir det årsdagen för bloggen. Tänk att det inlägget visats 41 gånger och idag är det i runda slängar tusen personer som läser inläggen jag publicerar om det inte handlar om någonting intressant för då kan det vara fler. Magiskt.

Det är gratis

Som en extra bonus kan jag glädjande nog avslöja att Nordnet har gått med på att sponsra detta lilla event för att fira Att Välja Lyckas årsdag och de ställer upp med fikat så du behöver inte oroa dig för den kostnaden vilket kan ses som lite #sparadkrona. Som en extra bonus har Tessin erbjudit sig att vara med på båten också så vi kommer kunna snacka lite alternativa fastighetsinvesteringar om någon skulle vara intresserad av det. Jag har skrivit ett inlägg om just Tessin och alternativa sätt att nå fastighetsmarknaden och det inlägget kommer på torsdag.

Hur?

Är du intresserad skickar du ett mail till "attvaljalycka snabela gmail punkt com" för vidare instruktioner om tid och plats samt hur du skall hitta den hemlige och mysteriske herr Att Välja Lycka i folkvimlet. Jag tänker att 18.00 kanske kan vara en bra starttid och en opretentiös aktivitet som den här behöver kanske ingen sluttid men sannolikt dricks drycken upp på någon timme eller två och vi skiljs åt fulla av trevliga uppslag och idéer.

För att det här skall bli av tycker jag att ambitionen kan ställas lågt men för att det inte skall bli pinsamt tycker jag att vi behöver vara i alla fall sex personer som träffas över en kopp drickbart och att vi kanske skall begränsa oss till 14-16 stycken som max. Låt oss därför sätta sista anmälningsdag till söndagen den 16/10 för att ge mig några dagar att administrera kalaset.

Det blir först till kvarn som gäller och jag förbehåller mig rätten att skriva om tillställningen men givetvis med samma anonymisering för samtliga deltagare som jag själv önskar och ni som kommer får gärna respektera deltagarnas privatliv även om jag förstår hur gärna ni skulle vilja lägga upp foton och liknande över hela internet.

Hur känns detta? Finns det ett intresse? Passar dag och tid eller behövs detta justeras? Hjälp mig gärna bygga en ny plattform för social samvaro.Bildkälla: pixabay.com

10 kommentarer:

 1. Kul initiativ! Synd att man inte bor i Götet. Du får hoppas att inte paparazzi får nys om det här och outar dig! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej MA

   Jag är mest orolig för alla groupies som riskerar att hoppa på mig :-)

   Radera
 2. Kan bara ansluta mig, hoppas det blir ett gäng. För min del är Belgien lite för långt men jag kommer definitivt läsa om träffen och hur det gick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsh Belgien-Göteborg borde du kunna gå på ett par-tre veckor om du anstränger dig :-)

   Radera
 3. Grymt initiativ! När jag läste väst-sverige lyftes mitt hopp för att sedan krascha när jag läste att det skulle vara i Götet. Götet är en toppenstad på alla sätt och vis men dessvärre ligger den i bra bit ifrån där jag bor:( Hade verkligen velat delta, maybe some other time;)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack

   Var i Västsverige hör du hemma? Skulle jag vara på turné någon gång kan jag ju höra av mig :-)

   Radera
 4. Typiskt nog befinner jag mig i huvudstaden på tjänsteresa under denna dag, annars hade jag gärna medverkat. Nästa gång.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej GrazingLady

   Jag tror jag väljer att bli väldigt glad över att få reda på att du läser min blogg istället för att bli besviken över att du inte kan komma även om det hade varit väldigt kul att få träffa dig i verkligheten.

   Det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.

   Ta väl hand om vår huvudstad

   Radera
 5. Skulle gärna komma men varför bytte du ut alkoholen mot kaffe?! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Om alkoholen är det centrala kanske temat för kvällen är fel. Men det finns gott om fik med serveringstillstånd bara det att jag inte kommer bjuda på ölen.

   Jag hoppas du kan tänka dig att komma ändå.

   Radera