onsdag 5 oktober 2016

Nyheterna haglar runt portföljinnehaven - ABB och Tele2 i topp

Det är full fart på rapportsäsongen med också på nyhetsflödet. Igår hade ABB kapitalmarknadsdag där man meddelade att utdelningsstabilitet är viktigt och att bolaget skall behålla sin struktur och istället för att dela upp verksamheten skall man arbeta mot tillväxt för att förverkliga bolagets inneboende värden vilket förhoppningsvis kan avspeglas i aktiekursen på sikt.

Bild: Pixabay.se


Tele2 kallade till extrainsatt årsstämma för att besluta om nyemission för att täcka upp med kapital för ett förvärm man annonserade i våras. Nyemissioner kan vara bra och dåliga och brukar då vara offensiva eller defensiva i sin natur. Det här ser jag som en, i grunden, offensiv emission även om man hade kunnat genomföra förvärvet med tillgängligt kassaflöde men då hade man varit tvungen att backa på sin utfästelse om utdelningen och det vill man inte.

Jag ämnar stå fast vid Tele2 och kommer teckna allt jag får och kanske lite till även om det senare återstår att besluta om efter att villkoren är kända men jag tänker inte bli utspädd i denna emission. Emissionen har dessutom varit känd ett tag nu så jag har hunnit samla på mig lite kassa för den händelse att jag skulle vilja vara med i lite större utsträckning.

Jag ser båda nyheterna som positiva och ser fram emot höstens utveckling även om jag fortfarande spår en sättning. Tidigare i veckan berättade FI att bankerna var rimligt kapitaliserade vilket skjutsade på deras kurser men med lite tur stillar sig marknaden innan jul och vi kan hinna få in ännu mer kapital innan det skall uppåt igen på riktigt.


Bildkälla: pixabay.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar