lördag 1 oktober 2016

Så här blev Warren Buffett världens rikaste person

Jag har under sju års tid läst ekonomilitteratur i studiesyfte och oavsett vad man tycker om ekonomi så är sällan kurslitteratur det mest spännande och lättlästa man kan hitta i bokhyllan och nu när jag äntligen är klar med studierna kan jag välja att läsa vad jag vill och då åker skönlitteraturen - trodde jag...

I bokhyllan hittade jag Per H Börjessons bok "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person" och eftersom jag velat läsa den ganska länge kändes det som en hygglig medelväg så att nyintroduktionen till frivillig läsning inte skulle bli en chock. Boken är extremt lättläst och författaren skriver som om han pratar med läsaren vilket gör att innehållet är väldigt lätt att ta till sig.

Man får ta del av Per H Börjessons tips och idéer men främst är det en välskriven sammanställning av de främsta investeringsprinciperna vilka Warren Buffett använt för att i 50 år lyckats avkasta över 20 % per år.

För en billig peng får du en flytande historieberättelse med en rad grunder vilka kan hjälpa till att plocka bort psykologiska misstag vid investerande och hjälpa till att bygga sunda beslutsmodeller men främst får du ett enormt batteri av citat a la Buffett.

Jag har en stor hög med allsköns eftersatt litteratur jag vill arbeta mig igenom och egentligen skulle jag vilja hämta hem några nykomlingar också men vi får se vad framtiden har att erbjuda och vad jag kan berätta om mina litterära eskapader.

Bildkälla: adlibris.com

3 kommentarer:

 1. Jag fick ovannämnd bok gratis i samband med att Per Börjesson höll en föreläsning på Handelshögskolan i Stockholm för något år sedan. Personligen tycker jag att boken är tämligen irrelevant och dåligt skriven. Språkfel förekommer ständigt i boken och innehållet är inget annat än en förkortad tillbakablick på Warrens liv.

  Det var mina fem ören, men smaken är ju som baken. =)
  Ha en underbar helg!
  /S

  SvaraRadera
 2. @Smålänningen

  Utan att läst boken skulle jag satsa 10 öre på att du har helt rätt.

  Håll ut!

  Lars


  SvaraRadera
 3. Hej Smålänningen och Lars

  Jag kan inte riktigt känna igen mig i misshandel av det svenska språket. kan vara så att den kopian jag har är en senare upplaga. men jag håller med om att den är relativt trivialt skriven och förhållandevis poänglös om man söker en lärobok i investerande. om man som jag ville läsa om buffet och hans historia känner jag nog ändå att det är en okej bok.

  Men smaken är som baken precis som sagt :-)

  SvaraRadera