torsdag 17 november 2016

Jisses vad bloggar det finns

När jag började blogga funderade jag mycket på hur jag skulle nå ut med mitt budskap. Jag började kommentera på andras bloggar både för att jag ville vara delaktig i dialogen men också för att subtilt sprida att jag fanns.

Bild:Pixabay.com

Nu har jag hållit på ett tag och jag har byggt upp en hygglig läsarskara men jag funderar fortfarande på hur jag skall sprida mitt budskap till flera,för jag råkar, förmodligen med alldeles för mycket högmod, anse att en del av det jag skriver kan gagna någon där ute. Jag ser på min omgivning och konstaterar att de flesta verkar tycka att privatekonomi är svårt eller jobbigt och då känner jag att jag har en uppgift att fylla och en egen liten plats i universum.

Nu till dagens agenda

Det där med subtila och blygsamt försiktiga strävanden fungerade ganska hyggligt för mig men främst för att mina bloggande kumpaner är långt bättre än vad jag är på att uppmärksamma subtila hintar. Jag tänkte att jag med detta lilla inlägg skulle hjälpa mina kämpande bröder och systrar i sin kamp för att sprida kunskap till allmänhetens mörka skrymslen och detta på ett lite mer handgripligt sätt.

Till höger i bild (för den som surfar via dator) finns en lista med bloggar jag följer och de som finns med på den listan är faktiskt bloggar jag läser regelbundet. Jag sorterar regelbundet ut bloggar som av en eller annan anledning inte platsar. Det kan bero på dålig kvalitet men oftare beror det på att bloggaren slutar skriva vilket är hysteriskt synd. Tyvärr är jag riktigt dålig på att lägga till bloggar som kan bidra till vårt syfte och det är detta jag ber dig om hjälp med.

Om du bloggar om investeringar av en långsiktig art eller om du bloggar om privatekonomi på ett mer allmänt plan, då kanske du vill vara med på listan? Det kan givetvis vara så att du skriver om andra intressanta ämnen också som gör att du förtjänar att läsas av så många som möjligt och då vill jag hjälpa till med det lilla jag kan och dessutom vill jag få ta del av vad du skriver. Detta är så klart inte ett uteslutande filantropiskt inlägg, jag vill ju få mer kunskap, inspiration och gemenskap av er i utbyte.

Två
krav och ett önskemål

Förutsättningen för allt jag gör här på bloggen är att jag själv skall kunna stå för det och att jag tror att mina läsare kan ha nytta av det eller uppskatta det. Vill du finnas med i blogglistan behövs följande

1: Du måste på ett tydligt sätt låta en trög bloggare förstå att du skriver och vill vara med.

2: Du måste ha skrivit en del så att det finns saker att läsa och du måste skriva ibland. Jag är inte pedant, en handfull inlägg och en dröm räcker.

Önskemålet: Du får gärna erbjuda mig samma ynnest som jag erbjuder dig. Låt oss bilda en ohelig allians av ekonomibloggare och tillsammans kanske vi kan höja svenskens sparkvot till tvåsiffriga tal och främja svensk ekonomisk kunskap som bara en inbiten ekonominörd kan göra.

Vill du vara med och skapa ett kunnigare, mer ekonomiskt Sverige. Skriv några rader i kommentarsfältet eller skicka ett meddelande på Twitter, Facebook eller via mail. Du hittar alla kontaktuppgifter på min kontaktsida.

Låt oss hjälpas åt att sprida lite kunskap och glädje.Bildkälla: pixabay.com


25 kommentarer:

 1. Instämmer med föregående talare.

  Tillsammans kan vi förhoppningsvis bidra med något. Det blir ju troligtvis inte sämre av att vi försöker iallafall :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillsammans KAN vi bidra. Se bara på Drömmarens inspirerande berättelse nedan. :-)

   Radera
 2. Hej att välja lycka!

  Min karriär som ny investerare på börsen började med en riktig tragedi när min mor dog och jag helt plötsligt fick ärva ett rätt stort arv. Jag hade ingen aning om hur jag skulle hantera det här arvet och var livrädd att jag bara skulle slösa upp det till ingen nytta. Därför började jag söka på internet hur man skulle hantera ett arv och hur man bäst kunde investera detta och på den vägen är det....


  Jag blev oerhört glad när jag upptäckte alla ekonomibloggare som öppet pratade om hur de tänkte och resonerade kring investeringar samt risker och möjligheter med dessa. Utan dessa hade jag förmodligen gått till min banktjänsteman och bett honom hjälpa mig i brist på bättre vetande. Precis så har förövrigt mina syskon gjort, det vet trots mina påtryckningar inte bättre.

  Jag tänkte under tiden som jag sökte information att det måste vara många som är i min situation som kanske vinner, ärver eller kanske säljer en lägenhet och helt plötsligt har en massa pengar som de inte riktigt vet hur de ska investera.

  Jag tyckte och tycker att alla bloggare tillför jättemycket oavsett vilken nivå i kunnande man har. De som har hållit på länge och är väldigt insatta riktar sig mot en viss skara (för inbördes beundran ibland kanske haha) medan nyare bloggare utan särskild bra kunskaper visar andra nya investerare att man faktiskt inte behöver vara expert för att kunna investera och tjäna pengar på börsen. På så sätt bidrar alla på ett eller annat sätt. Bloggkollektivet växer....

  Jag är i alla fall väldigt tacksam för alla som lägger ned tid och energi på att prata om sina tankar kring sparande och investeringar. Det har hjälpt mig jättemycket och utan dom hade som sagt mitt arv förmodligen suttit fast på ett lågräntekonto i Swedbank eller kanske i nån dyr fond.

  Så tack för all hjälp bloggsverige! Oj vad mycket jag hade att säga om detta, kanske blir ett eget inlägg om detta också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beklagar din start men jag är glad att du har tagit dig tid att greppa din ekonomi och att du dessutom delar med dig.

   Alla kan vi bli bättre på det vi gör och att inspireras av andra gör att vi växer.

   Tack för din historia. Jag hoppas att dina syskon förr eller senare kommer till "insikt" men oavsett så har i alla fall du nyttjat dina möjligheter till att bygga bättre förutsättningar för dig och dina.

   Radera
 3. Mycket fint initiativ, jag gillar speciellt drömmen om en tvåsiffrig sparkvot i det svenska folkhemmet!

  Jag ser att jag är en del av din blogglista redan, det glädjer och jag tackar ödmjukast! Jag ska se till att göra mitt bästa för att leverera klokskaper som kan bilda och stärka läsares finansiella framtid.

  Den dag jag själv skapar en blogglista är du en solklar inkludering.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Tack Humankapitalisten.

   Jag försöker men jag har så ojämnt med tid att jag ibland bara missar folk och det är lite det jag försöker råda bot på.

   Radera
 4. Kul initiativ! Jag ser att vi har många lika innehav i våra portföljer vilket är kul! :)

  Själv är jag på min resa mot ekonomisk frihet och hoppas nå mitt stora delmål om 4 år och vara helt fri om 7 år.

  Jag lägger till dig på min blogglista då jag såg att jag missat det, men har läst flera av dina inlägg innan.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra att vi är flera som kämpar. Lycka till mot dina mål. (nu är din blogg tillagd :-) )

   Radera
 5. Du ligger redan på min blogglista, så det vore ytterst ärofullt om min lilla blogg kunde få en plats på din.

  https://egoninvestor.blogspot.com

  Att sprida sparandets och investerandet evangelium är jag gärna med på.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att jag hade missat att uppdatera från min läslista där din blogg legat ett tag till att också hamna ute på bloggen men jag löste faktiskt det i morse så nu finns du där :-)

   Radera
 6. Du ligger redan med på min och det skulle göra mig väldigt glad att få vara med på din =) Har först i år tagit tag i mina placeringar på riktigt och jag är positiv till framtiden. Fortsätt inspirera så ska jag försöka dra mitt strå till stacken! Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att se att vi blir fler. Kämpa på. Det skall bli kul att följa dig och din resa.

   Lycka till

   Radera
 7. Bra initiativ och behöver budskapet om en sund ekonomi spridas!

  Din blogg ligger redan i min blogglista, då jag följt dig ett tag. Det vore kul om jag platsade på din.

  http://avfartfrihet.blogspot.se

  Mvh Avfart Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du platsar :-)

   Tack för att du hojtade till. Nu har jag lagt till dig.

   Radera
 8. Fina reflektioner! Tycker att det här med blogglistor är suveränt faktiskt. Ägnar mycke tid åt att följa en sorts tråd från blogg till blogg och får alltid lära mig något nytt. Är dock rätt dålig på att uppdatera min lista, vilket jag borde förbättra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med. Man får massor av trevliga uppslag av andra.

   Jag lägger till dig så får vi se om du uppdaterar din egen lista någon gång snart :-)

   Ha det gött

   Radera
 9. Hej, Jag har länge läst bloggar, och jag följer din. Men, nu har jag äntligen fått inspiration nog att själv skriva. Och jag förvånade nästan mig själv, hur kul jag faktiskt tycker det är att skriva och förmedla den kunskap jag har, och mina åsikter. Jag skriver om investeringar, trading, humor, ekonomi. Jag har en dröm och en målsättning jag skall uppnå. Tack för möjligheten att synas på din blogg, om möjligt!
  http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktigt färsk blogg. Det skall bli riktigt spännande att se vad du kan åstadkomma med pennans makt.

   Lycka till

   Radera
 10. Sådär nu har jag ägnat en del av förmiddagen åt att pyssla med bloggen. Kul detta. B.l.a. har jag nu lagt upp en länk till din blogg under en läslista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog första gången jag var först på listan :-) Tack så mycket. Det ser ju bra ut det där...

   Radera
 11. Jag tror att du ligger på min lista med. Är så krångligt att se det på mobilen men om inte annat så gör du det i morgon ;).

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Du får gärna lägga till mig i din lista:

  http://maktieblogg.blogspot.se/

  Du ligger redan på min =)

  Hälsn.
  M

  SvaraRadera