onsdag 30 november 2016

Inget Volati för mig

Jag vet inte vad jag skall säga. Jag tecknade mig för en hygglig post Volati men nu på morgonen meddelade Avanza att bolaget och dess rådgivare inte beviljat tilldelning till någon av Avanzas kunder. Jag hoppas att det innebär att alla som tecknade i gammelbanken fick en större tilldelning och/eller att de som tecknade där i alla fall fick minstaposten för annars är det ju riktigt pinsamt.

Jag hade väl kunnat köpa på mig nu men dels avskräcker de nypåslagna 10 % som utöver det redan ganska kryddade priset gör det till en relativt utsträckt värdering och dels har jag redan valt ett liknande bolag till portföljen vilket innebär att jag istället väljer att fylla på i Indutrade när tillfälle ges.

Det känns som om det börjar närma sig toppen på IPO-cykeln och jag kommer vara extra försiktig framgent. Räkna mer och bara välja bolag jag verkligen, verkligen tror på. Jag har varit försiktig hittills men nu blir det nog nästan stop för min del.

Bildkälla: volati.se

8 kommentarer:

 1. Största risken med alla introduktioner är väl att man behöver "lassa på" ordentligt i ansökan för att få tilldelning. I THQ fik jag tex en procentuell del av det jag sökte. Annars så har det varit mest minsta tilldelning. Så att överteckna sig för 500-1000kr i vinst är nog mindre smart framöver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att det fungerar, var en annan blog som skrev på för 60.000 in THQ och fick 1850 SEK tilldelat. Jag gick in med en minimum position och fick 1200 SEK. Så för hans ytterligare 50.000 SEK som var upplåst så fick han bara 650 SEK extra.

   Håller dock med AVL att vi är på toppen av IPOer och för mig är det också ett exempel på att vi är vid (eller närmar oss snabbt) toppen på börsen också. Personligen så har jag inte återinvesterat någon nämnvärd del från de senaste IPOerna (lyckade eller misslyckade) utan ökar min kassaposition i portföljen istället.

   Radera
  2. Jag är som sagt riktigt försiktig nu och det blir inga så kallade konkursteckningar för min del. Jag kommer bygga kassa och köpa stabilt (läs Investor mfl) under de närmaste månaderna för att väga upp för mitt nya bostadsköp.

   Radera
 2. Jag tecknade mig för 200 st Volati i Nordnet och fick inga! En polare tecknade 200 st i Nordnet. Han fick 100 st. Så det faktum att Volati dissade Avanza innebar INTE att alla Nordnetkunder fick.

  Hela grejen är jävligt dåligt skött tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sannolikt inte Avanzas fel och förmodligen inte Nordnet heller en det är fortfarande trist.

   Radera
 3. Jag har bara sett Avanzas meddelande om att Volati valt att inte tilldela Avanza några aktier.

  Vet inte varför, men det är ju sjukt dåligt att erbjuda och sen inte fullfölja. Hade jag vetat hade jag kanske tecknat på mitt Nordnetkonto istället.

  Det har varit en hel del "kass" med Avanza på sistone, de får inte vara med på IPOer, systemet nere etc. För ett år sen var det otänktbart för mig att bli kund hos Nordnet, nu har jag "tvingats in" och helt plötsligt är det mer intressant att föra över månadspengen dit, det är ju gratis courtage... synd bara att Nordnets hemsida är så kass...

  Skärpning Avanza!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nordnet vill ju plockas av börsen för att investera och med lite tur blir det teknik och grafik som investeras i och då kan jag nog tänka mig att byta för jag kan köpa att Avanza inte får tilldelning i IPO:er men att sidan ligger nere så ofta som den gör är inte okej.

   Radera
 4. Hade helt och hållet missat att Ingen Avanza-kund fick någon tilldelning :O Bra att du förtydligade det tycker jag.
  Bara att titta på nästa investeringsmål och önska dig lycka till med det :) Själv var jag helt ointresserad av Volati, trots sådant tryck från allt och alla om IPO:n

  SvaraRadera