söndag 20 november 2016

Veckobrev 46

Då var vintern här och en olycka kommer sällan ensam som det gamla ordspråket lyder. Först var det Trump och sedan var det bilen. Jag besiktigade bilen för en liten tid sedan och kom hem med en tvåa för att avgasrörets bakre del hade rostat i en skarv.

Bild: Pixabay.com

Dyrt men inte så dyrt som det skulle vara att ha en ny bil. Hade jag kunnat svetsa hade det varit lätt löst men jag har aldrig svetsat och jag har inte tillgång till något garage så det fick bli verkstaden men det finns ljusglimtar i kaoset och det är att med en väldigt hög sparkvot klarar man den här typen av tillfälliga, ekonomiska bakslag och det enda som kommer påverkas är min sparkvot nästa månad men om jag bara lyckas klämma in några extra timmar på jobbet så skall nog det lösa sig det också. Jag försökte faktiskt fixa det själv. Jag åkte till Biltema och köpte lagningspasta och en av de sällsynta eftermiddagarna då det var torrt ute i förra veckan gick jag ut och skulle hissa upp bilen men då gick givetvis domkraften sönder så jag gav upp. Jag han inte ens palla upp bilen för att se om det hade gått att fixa. Några dagar senare släppte hela skarven så det var inte mycket att göra.

Ingen idé att hänga läpp. Låt oss plocka fram det positiva här istället.

Den här veckan gjorde jag någonting förhållandevis okarakteristiskt och öppnade min blogglista för alla och envar som ville vara med och det visade sig vara en uppskattad situation där mängder av nya bloggare kontaktade mig med sina historier och jag är nu laddad med nya intryck och om du kikar till höger på skärmen ser du en rad nytillagda bloggar som förhoppningsvis kan hjälpa oss alla att nå våra mål snabbare och med mer kunskaper än vi hade tidigare.

Den här veckan har jag julstädat lite i portföljen men mer om det kommer senare. Vad jag kan berätta just nu är att jag har fått mina Tele2 aktier även om de nu är BTA dvs betalade tecknade aktier. Enda skillnaden är att de väntar på att registreras hos bolagsverket. Det är ganska mysigt att låsa in 10,7 % direktavkastning (föregående års utdelning * 10% / aktiekursen = 5,16 *1,1 / 53 = 10,7 %).

Jag har också julstädat i fondportföljen och sålt av en mängd gamla fonder som jag flyttat från storbanker till Avanza men planen är att städa ännu mer och de närmaste månaderna kommer bli omvälvande med koncentrering och fokusering och personligen kan jag inte vänta. Det här kommer nog att bli bra.

Ha en trevlig söndagskväll


Bildkälla: pixabay.com

2 kommentarer:

 1. Gillar skarpt ditt bloggflöde-initiativ! Många bloggare vill vara med och sprida sitt budskap, litet som stort, och det är kul när någon som du förstärker och bidrar till detta. Good work! =) Tack för en bra blogg! Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kneg till Deg för de fina orden.

   Bloggen är till för att sprida glädje och bidra till en ökad lycka i världen så jag gör vad jag kan :-)

   Radera