Om mig

Jag är en drygt 40-årig medelinkomsttagare (nästan medel i alla fall. Har aldrig kommit ända upp men nu senast var det ganska nära), make och småbarnsfar från Västsverige med ett desperat behov av förändring.

Efter tio år i 
restaurangbranschen gjorde jag ett episkt val mot lycka när jag började studera ekonomi. Jag har skaffat mig en gedigen ekonomisk utbildning och efter några år på en redovisningsbyrå jobbar jag nu med att reviderar EU-projekt. Ganska långt från grytorna...

För några år sedan insåg jag att mina val förändrade mig. Jag arbetade för mycket, var engagerad i för många olika saker och tog för mycket ansvar för allt och alla runt omkring mig. Min självpåtagna arbetsbörda fick mig att uppfatta världen mer och mer negativt. Istället för att se livets glädjeämnen såg jag det negativa.

Det gick så långt att det började påverka mina relationer med vänner och familj. Jag kände mig som ett offer för samhällets krav men det var bara påhittade måsten som drev mig mot utbrändhetens rand. Det var då jag insåg att det var dags att bryta mönstret.

Jag lever med övertygelsen att det är jag själv som formar mitt liv baserat på de val jag gör och de enda begränsningarna jag ställs inför är min (o)förmåga att välja. Det är ofta svårt att se att jag har ett val och hur det valet påverkar mig men när jag väl nåddes av insikten att valet är mitt, det var då jag såg att jag faktiskt kan förändra min situation och att det är jag som har makten över mitt eget liv. Jag är inte ett offer. Det är jag som bestämmer. Det är den insikten som kommer förändra mig.

Den här bloggen är en levande historiebok över mina val, stora som små, i syfte att bli en gladare och lyckligare människa.


För bloggens integritetspolicy klicka HÄR

Texter på denna blogg är enbart tänkta som information och till nöje för läsaren och är personliga funderingar. Alla är vi själva ansvariga för våra investeringsbeslut och texterna jag publicerar skall inte ses som en uppmuntran att göra specifika placeringar. Skribenterna på Att välja lycka är på intet sätt ansvarig för dina investeringsbeslut och du skall alltid läsa med ett kritiskt förhållningssätt och bilda dig en egen uppfattning. När du sedan är redo att placera ditt kapital bör du konsultera en oberoende, kvalificerad rådgivare om du inte känner dig säker nog att ta ansvar för dina beslut.
Bildkälla: Freeimages.com