lördag 5 november 2022

Vattkoppor och fuktskador

Jag använder den här bloggen som ett utlopp. Ibland skriver jag mycket om ekonomi men just nu kör jag mest på i gamla hjulspår så det är svårt att hitta motivation att skriva om börsen och investeringar även om jag köper en hel del aktier när det krisar på börsen som det gör nu.

Ni utsätts istället för texter som bara indirekt kan relatera till ekonomi som exempelvis det faktum att jag tätat fönsterlisterna vilket ju är en bra åtgärd för att spara energi.

Det här inlägget är inget undantag även om det kommer ha ännu lösare koppling till ekonomi.

Det närmaste ekonomi vi kommer är att jag för ett tag sedan hittade begynnande fuktskador på kallvinden. Jag noterade kondensfläckar på innertaket och fick fullständig panik.

Jag tenderar att få det när saker händer där jag inte ens kan börja att förstå omfattningen av problemet innan jag har införskaffat helt ny kunskap.

När det väl var gjort med hjälp av google och vänner så lugnade jag ner mig en aning för det nuvarande problemet hanterades relativt enkelt med ökad ventilation, nya lister på vindsluckorna och en införskaffad luftavfuktare.

Nu gäller det bara att hålla koll så att fuktighetsnivån fortsätter att sjunka och kontrolleras.


Vad mer är nytt?

Jag har börjat beta av flexen på jobbet. En av anledningarna är att minstingen gick och fick vattkoppor eftersom vi bara precis hade hunnit vaccinera henne en gång (behövs flera doser).

En liten, liten tjej med kliande, röda märken över hela kroppen och 40 graders feber gör att pappa känner sig ganska liten på jorden. Då är det ganska skönt faktiskt att ha gått tillbaka till ett jobb där det bara är för mig att skicka ett kort meddelande till min chef, stänga ner datorn och lyfta baken från kontorsstolen. Allt annat kan vänta och det är en lyx jag är glad att jag har så länge jag fortfarande är beroende av löneinkomsten.

Jag har ofta pratat om att det finns olika nivåer av frihet och att jag inte nödvändigtvis strävar efter att slippa arbeta utan vill ha friheten att välja vad jag skall syssla med.

Mitt nuvarande arbete är väldigt nära en ultimat situation för mig. Hade lönen bara kunnat vara den dubbla så tror jag att det hade varit mycket svårslaget :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar