lördag 6 november 2021

Firar att allt är klart

Det är ganska sällan numera som jag ägnar några rader åt alkoholhaltig dryck. Whisky är ett av mina stora intressen men på senare tid har jag också kommit att grotta ned mig en del i rödvin, portvin och cigarrer. 

Ni vet, allt som är bra för kroppen och plånboken 😀

Nåja. En av anledningarna till att jag skriver så sällan om detta är för att Google får spatt och börjar skicka massa mail om att jag bryter mot deras annonsregler om jag skriver om alkohol men en annan anledning är att jag sedan Joy föddes för drygt fyra år sedan, knappt har köpt whisky. Fokus har istället legat på att banta ned storleken på min samling genom en stadig konsumtion.

Men nu är det dags

Bild: Herr AvL

Jag lyckades träffa en av de (sannolikt) sista soliga höstdagarna. Det syns kanske inte på bilden ovan men det var oerhört vackert med sol som glittrade i sjön och återspeglade trädens färgsprakande prakt väldigt väl.

Det var inte så varmt men ändå runt 12 grader i skuggan i slutet av oktober vilket är ganska magiskt. Jag passade på att känna ro och lugn eftersom vi nu är på plats.

Flytten är klar, lägenheten är såld, möbler är införskaffade, huset är hembonat och inrett och Joy har börjat förskolan. Familjen är på en bra plats och det mesta har lugnat ned sig igen.

Cigarren på bilden är inget jag rekommenderar men om man vill ha en riktigt bra budgetcigarr kan jag klart rekommendera exempelvis Don Tomás Dominican Bundle Robusto eller kanske ännu hellre Toro ifall ni har en stund på er. Mycket kvalitet för en femtiolapp.

I glaset har man med fördel ett rejält portvin som kan lyfta upp de söta tonerna i cigarren och motverka all strävhet. Om man inte vanligtvis dricker portvin kan man med fördel köpa en halvflaska av exempelvis Churchill´s Late Bottle Vintage, 2016, nr 8016 på systembolaget. 109 kr av ren och skär njutning.

När jag kom in från min lyxtillvaro på balkongen knäckte jag en ny flaska whisky men det får bli ett annat inlägg. 

Om du inte röker - börja inte. Om du inte dricker - börja inte. 

Är du redan förstörd - testa ovanstående kombination och låt mig veta vad du tycker. Priset är lägre än en biobiljett. Du har att göra ungefär lika länge och du kommer ha en ro i kroppen som är sällsynt i dagens stressade tillvaro för alla som inte har som hobby att gå ut i skogen och titta på en gran i tre timmar.


2 kommentarer:

  1. Cigarren kan jag lämna därhän men Churchhills kan jag också intyga är helt superbt, med en liten ton av fikon kommer det bli en flaska till framåt julen. Grattis till nytt boende mm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Deekej. Cigarr är verkligen inte ett krav och inte alkohol heller men kul att vi har samma åsikt om porten :-)

      Radera