lördag 13 februari 2021

Flyttar upp ett steg till i organisationen

I början av juni flyttade jag upp ett snäpp i organisationen för att försöka hjälpa till att klara av den massiva puckel av arbete som landade hos oss i och med coronapandemin. Sedan i mars har den myndighet jag jobbar på dubblat antalet anställda och om ett par månader kommer vi ha lyckats tredubbla oss.

Alla dessa nya medarbetare har krävt extremt snabba omorganisationer och nu vid årsskiftet inleddes den andra omorganisationen på ett års tid där vi bygger om för att klara av att öka. Omorganisationen innebär att det åter igen behövs fler chefer och jag har tydligen visat tillräckligt mycket framfötter under 2020 för att få lov att klättra lite till. Det här blir således andra befordran inom loppet av ett år.

Tyvärr är detta ett temporärt uppdrag så lönen är näst intill löjeväckande om man jämför med vad den här typen av tjänst i vanliga fall erbjuder men om jag nu får ytterligare ett år av chefstjänst, denna gång med ett formellt ansvar över ett tjugotal specialister, kanske det kan leda någonstans i framtiden. Mina chefer envisas i alla fall med att påminna mig om vilka möjligheter det här är för mig (alla gånger jag fått detta påpekat för mig har kommit efter att jag noterat att lönen är anskrämligt låg).

Det är nu jag är ofantligt glad över att vi valde att börja spara en ganska hög andel av våra inkomster för ungefär 10 år sedan. Det ger idag ganska mycket upplevd frihet. Frihet att välja ett jobb som verkar kul, inspirerande, spännande och som kanske i framtiden kan ge en riktigt bra lön. Jag behöver inte stressa och hetsa mig upp i näringskedjan även om jag gärna tar chansen när den erbjuds.

Friheten innebär också att om det inte blir någon förlängning på de här relativt välbetalda chefsuppdragen (För även om jag säger att det är dålig lön så är ju det bara i relation till vad andra chefer tjänar. Inte i relation till vad jag tjänar i vanliga fall.) kommer jag kunna gå tillbaka till min ordinarie tjänst och trivas ganska väl med det under några år tills jag bestämmer mig för att göra någonting annat.

Mr Money Mustache säger " Work is better when you do it for love" och han menar att om man inte behöver pengarna som kommer av arbetet kommer det förr eller senare innebära att anledningen till att du utför arbetet är för att du älskar det du gör eller de du gör det för och det kommer innebära att jobbet du gör blir bättre och du blir lyckligare.

Jag tror på verkligen att det stämmer för det finns otaliga vittnesmål om vad som kan hända med karriären om man inte längre är rädd att förlora jobbet.

Nu är det dags för mig att göra ett bra jobb så ses vi för en utvärdering till hösten.

8 kommentarer:

 1. Instämmer med ovan!
  Helt rätt att inte ta ett chefsjobb om lönen är förhållandevis usel. Onödigt att stressa sig fram när det finns en trygghet i kapital. När du så småningom inte behöver jobba alls för lön är du riktigt farlig som anställd :-)
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar redan bli ganska farlig som anställd 😁

   Radera
 2. Hej AVL,

  Stort grattis till detta! Så länge du känner att du ej förtar dig så är detta en enorm fin möjlighet!

  Allt gott!

  /Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag skall försöka att inte jobba ihjäl mig. 😁

   Radera
 3. Är det migrationsverket du jobbar på? :)
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej min myndighet strävar efter svensk tillväxt med andra medel än invandring som främsta källa. 😀

   Radera