måndag 22 januari 2018

Måndagskollen v4 - Årsstämma i MQ & KappAhl

Jag har inte skrivit några måndagskollar i år och det beror ju främst på att jag inte gör så mycket vettigt som det är värt att hålla koll på.

Den senaste veckan har jag dock hittat på en del saker. Förra veckan sålde jag mina KappAhl aktier. Jag orkade helt enkelt inte med mer och det fanns främst två anledningar till beslutet.1: Köpbeslutet grundades på en alldeles för grund och slarvig analys av bolaget och efter lite (inte mycket men lite) mer inläsning kan jag konstatera att jag tror att det finns förutsättningar för bolaget på lång sikt men inte på kort sikt och då kommer vi till anledning nummer två.

2: Jag har 8,5 % kläder i portföljen och ungefär 20 % konsumentrelaterade bolag vilka är beroende av konsumentens shopping och det kände jag var för mycket; speciellt när det kom till kläder och små märkeslösa varuhuskedjor. Jag har inte så stora problem att ha Kopparbergs i portföljen för det är ett starkt varumärke. Men KappAhl är en annan saga och då stod egentligen valet mellan H&M, MQ och KappAhl och H&M vill jag spara tills jag får besked om hur landet ligger och MQ kan jag betydligt bättre än KappAhl så även om det är en dålig anledning fick det bli KappAhl baserat på uteslutningsmetoden. Det kändes dessutom skönt att strypa en av de sämsta investeringar jag gjort.

Totalt förlorade jag 19,4 % på fyra månader så jag är glad att jag inte la in mer kapital än jag gjorde men det är fortfarande riktigt surt.

Jag har också fått en rejäl portion utdelningar på sistone så man hade kunnat anta att det fanns utrymme för att handla lite och jag kommer nog att köpa på mig lite mer BTS om kursen faller tillbaka mot hundringen igen efter att affärsvärlden rekade den i förra veckan. Men jag har redan handlat vilket jag skrev om i förra veckan när jag berättade att jag köpt fler aktier i Pandora. Det var för övrigt ett riktigt lyckokast. Kapitalmarknadsdagen mottogs väl och aktien handlas nu på nivå runt där jag köpte mina första aktier dvs runt 630 ddk men än finns det gott om utrymme för vidare kursstegring enligt min analys.

Så även om jag inte förväntar mig någon handel från min sida den här veckan kommer det nog bli spännande ändå. Hustrun är ledig en vecka så det är aktiviteter inplanerade varje dag med saker som "måste hinnas med". Men en av veckans höjdpunkten för den här tokiga aktienörden kommer nog vara MQs årsstämma vilken jag ämnar bevista i egen hög person. Det skall bli kul.Bildkälla: freeimages.com

4 kommentarer:

 1. Spännande! Ser fram emot dina intryck från MQ:s bolagsstämma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren

   Jag hoppas och tror att jag kommer hinna skriva ned lite om mina erfarenheter från denna illustra stämma

   Radera
 2. Kul med bolagstämma. Hoppas på blogginlägg om det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappa betalar?

   Var så säker. Efter några år behöver man alla skrivuppslag man kan få och ett så här gyllene tillfälle kommer jag inte gå miste om :-)

   Radera