Jag döpte inlägget lite provocerande till "Vegetarisk mat är inte alls billigt" men givetvis är det det. Vad jag påpekade var att jag är kass på att spontant laga billig vegetarisk mat och dessutom mår jag riktigt kass av allt för mycket bönor och linser så när jag lagar vegetarisk mat blir det oftast lite dyrare alternativ men äter man vegetariskt eller veganskt på heltid är det givetvis rimligt att anta att det blir billigare än för den som äter kött givet liknande smakpreferenser m.m.
En sak som jag dock fick ut av onsdagens lördagsinlägg var alla bra kommentarer. Jag fick med mig att det är skitenkelt att odla sin egen ingefära; tack Utlandsutdelaren.
Dessutom fick jag ett enkelt och snabbt (och billigt) recept på hur man gör egen havregrädde så att man slipper köpa skiten. Helt lysande. Det innebär också att jag kan göra glutenfri dito så att jag kan laga samma mat till hela familjen. Tack Brandtalet.
Med detta sagt önskar jag er en njutbar lördag så ses vi igen nästa vecka.
Roligt att du gillade tipset. Såg över min ingefäraplanta imorse. Själva plantan växter rätt snabbt men det tar tid för rotknölen att växa så räkna med några månader. Jag har lite varmare än Stockholm men den har klarat att stå i dåligt isolerat fönster hela vintern när det varit runt noll ute. Kan skicka över en bild imorgon.
SvaraRaderaHustrun blev lagom imponerad när jag sa att vi skulle odla ingefära men jag hoppas kunna få ned en klump i jorden så att det kan bli skörd till sommaren/hösten. Det krävs bara lite övertalning först :-)
Radera