måndag 15 februari 2016

Har Jason försvunnit?

Som ni kan se i min blogglista följer jag Jason Fieber på Dividendmantra men den senaste tiden har det inte hänt särdeles mycket på den bloggen. Jag råkar också veta att det är många andra bloggare som har följt hans utveckling och Jason är en stor inspirationskälla speciellt om man letar efter utdelningsbolag från andra sidan Atlanten.

Han har sedan 2010 gått från nästan noll till flera miljoner i börsvärde på vad som får anses vara en rimligt normal medelklassinkomst även om han ibland lyckades tjäna ganska hyggligt. Mycket av sina inkomster fick han ju från att arbeta på bilfirma 50-60 timmar i veckan och arbetar man så mycket kan jag tycka att det inte är särdeles imponerande att tjäna 35.000 kr i månaden även om man får lite mer för pengarna där än här. Till detta kom att han la 10-15 timmar i veckan på bloggen och lyckades skrapa ihop runt 5.000 kr till på den per månad efter några års skrivande och med dessa förutsättningar är det imponerande att samla på sig en portfölj som utdelar i runda slängar 50.000 kr per år. Jag har använt 6.5 kr som dollarkurs eftersom det var vad dollarn stod i under sommaren 2013 dvs ungefär halvvägs in i Jasons bloggande.

Jag tyckte för ett tag sedan att det var tråkigt att bloggen verkade dö ut helt efter att Jason annonserade att han var tvungen att ta in hjälp för att driva bloggen så därför bestämde jag för att forska lite i vad som hänt. För ett par veckor sedan valde Jason att ge lite information till de som är vänner med honom på Facebook och jag tänkte att det kanske kunde vara information som någon av mina läsare skulle kunna vara intresserad av.

Jason låter meddela att det förkom en hel del slitningar och efter långa diskussioner blev det uppenbart att det enda rätta var för Jason att kliva undan. Han är uppriktigt besviken och ledsen för detta eftersom han älskade den gemenskap som vuxit upp runt bloggen.

"After a few months of some back and forth, the only workable path forward became one where I moved on. So I'm no longer involved whatsoever with Dividend Mantra."

Det är beklagligt men som tur är planerar han att starta upp en ny blogg under hösten 2016 där han ämnar fortsätta sin resa mot ekonomisk frihet och förtidspensionering.

 "...I plan on starting a new blog later this year. It's going to pick up where Dividend Mantra left off."

Tills dess, och det är egentligen därför jag skriver det här inlägget, skriver Jason bland annat på DailyTradeAlert.com där han också har sin portfölj.

Jag kommer inom kort ta bort dividendmantra ur min blogglista eftersom anledningen till att jag följde bloggen var Jason och hans resa och eftersom han inte är kvar längre följer jag efter honom och ser fram emot vad han hittar på här näst.

"I'm going to continue freelance writing. You can find my work onDailyTradeAlert.com, which is a site I've been writing extensively for over the past two years now. They're a fantastic group of people and I enjoy putting together great content for them. For now, that's where all of my output can be found."

Jag hoppas att detta sprider lite ljus i mörkret för någon. Vi kan fortfarande följa våra favoriter om vi vill :-)

Lycka till med era planer allihopa.


Bild: Freeimages.com

8 kommentarer:

 1. Hej, också följt honom tidigare. Ett tips kan vara att följa honom på Twitter så får man direktlänk varje gång han skrivit nåt, tex på DailyTradeAlert:

  https://twitter.com/JasonFieber

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krösus!

   Tack för tipset. Jag följde/följer honom där också och på båda ställena lägger han ut de länkarna så jag missar ingenting :-)

   Radera
 2. Tack! Jag visste att det stod på hans fb-sida, men jag har inte för vana att bli fb-kompis med människor jag aldrig träffat :-) Nyfikenheten stillad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!

   Kul att jag kan hjälpa till. Se ovanstående kommentar från Krösus Sork om Jason på Twitter, det kan vara ett alternativ. Jason verkar använda sin facebook som en marknadsföringssida för sitt personliga varumärke varför jag antar att det är okej att bli kompis med honom bara för att man vill se vad som hänt med honom.

   Han, precis som de flesta, verkar uppskatta att man bryr sig och undrar :-)

   Radera
 3. Sålde han kanske en del av bloggen och de nya ägarna ville göra något med den som han inte tyckte om? Det låter så. I så fall, naivt eller girigt, vet inte vilket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!

   Det är sannolikt att han sålde men han hävdar benhårt att hans motiv till att ta in nya var för att kunna ägna mer tid åt att skriva och mindre åt att sköta hemsidan och han verkar uppriktigt besviken på att det samarbetet inte funkade.

   Jag spekulerar inte så mycket i det men han verkar ändå intresserad av sina följare och försöker ge dem det de vill ha vilket man kan se i diskussionerna på FB/Twitter och i texterna han skriver så jag lutar åt naivitet om något av det stämmer.

   Radera
 4. Tack för denna info. Har ett tag funderat på vad som hände med Jason. Gillade verkligen hans entusiasm. Min lilla blog är mycket inspirerad av hans (man kan nog tom säga plankad).

  SvaraRadera