lördag 19 oktober 2019

AvL-portföljen blir tråkig

Jag har de senaste månaderna bestämt mig för att det lilla sparprojektet AvL-portföljen skall investera primärt i fonder på lång sikt eftersom jag inte hinner förvalta den här portföljen som en separat aktieportfölj. Eftersom jag inte hinner det är det inte heller rättvist mot er som följer den att jag köper aktier i den eftersom jag då, i regel, utgår från hur familjens totala portföljer ser ut.

Det gör att det blir en skevhet varför jag bestämde mig för att backa undan från de enskilda aktierna och fokusera på fonder. Jag har inte sålt så många aktier ännu men jag jobbar på det.


Den här månadens femhundring gick åter ganska jämnt fördelat in i fonderna och jag siktar på att sälja ett gäng aktier och allokera in även det i fonderna.

I och med att jag gör denna förändring blir portföljen riktigt tråkig att skriva om och ännu tråkigare att följa på månadsbasis varför jag kommer minska frekvensen på uppdateringarna. Jag vet inte hur ofta jag fortsättningsvis kommer skriva om detta men minst en gång om året, kanske halvårsvis men sannolikt inte oftare än så om jag inte hittar på någonting märkligt.

Detta är ju fortfarande en långsiktig portfölj vars syfte är att visa på kraften i ränta på ränta, långsiktighet och sparande så portföljen kommer leva kvar även om jag inte skriver lika ofta om den. Det går dessutom utmärkt att följa den via shareville.

3 kommentarer:

  1. Tråkigt är ofta bättre, när det gäller placeringar.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Jag körde igång ett liknande projekt för något år sedan men valde att köra 100% aktiefonder via Lysa. Tycker att det är ett utmärkt val för min del. Bara i år är det kontot upp 30%.

    SvaraRadera