lördag 26 oktober 2019

Bloggen fyller 4 år

För exakt fyra år sedan släppte jag det första inlägget här på bloggen. Sedan dess har mina skrifter läst miljontals gånger och jag har gått från att vara en surgubbe till en ganska gladlynt friskus och tillbaka igen.

På fyra år har familjen AvL flyttat från hyresrätt till bostadsrätt. I februari 2017 kom vår dotter. Vi har skaffat en stor, fin bil. Herr AvL har läst färdigt sin master i ekonomi. Båda herr och fru AvL har hunnit byta jobb... Flera gånger...

I ekonomin har vi gått från en portfölj motsvarande ungefär en årslön till flera dito för att sedan lägga in det mesta i handpenningen i lägenheten och därefter sakta men säkert åter bygga upp. Vi har hunnit se börsen dippa både 10 % och 20 % flera gånger om för att därefter resa sig igen. Vår portfölj har gått från ett oinspirerat tvångssparande eftersom "man ju måste spara" till att bli ett brinnande intresse vilket genererar en avkastning vi alla fyra åren hade kunnat leva på (även om det hade varit knapert förra året).

Jag har också gått från att leva på bidrag som student till att tjäna riktigt bra för att åter igen prova ett år på bidrag även om det den gången var en blandning av föräldrapenning och fru AvLs lön för att slutligen tjäna riktigt bra igen (även om mer än 50 % av Sveriges invånare skulle tycka att jag tjänar dåligt då jag inte kommer upp i medianlön men för mig är det bra).

Jag har varit student, arbetslös, egenföretagare, spinningledare, företagsledare, ordförande och statsanställd. Jag har hunnit vara allt från praktikant till VD, "fattig" och "rik" men jag har också hunnit med att vara frisk och fri samt utbränd och sjuk.


De här åren har gått väldigt fort. De har varit exceptionellt lärorika, roliga, krävande och spännande.

Livet har varit en berg- och dalbana.

Så som livet tenderar att vara.

På bloggen har vi hunnit med nära 900 inlägg. Personligen gillar jag det jag skrev i början mer än det jag skrivit under småbarnsåren men det kan ha att göra med att jag hade mer tid att skriva engagerat på den tiden. Det kan också ha att göra med att jag då var full av oskuldsfull skrivarlusta och nu är en luttrad bloggveteran :-)

På det hela taget har det varit fyra fantastiska år.

Jag är oerhört mycket rikare. Många kronor rikare såväl som oerhört många minnen och erfarenheter rikare. De senare är långt viktigare än de tidigare oavsett vad som skrivs om här på bloggen.

Tack alla ni som följt med under dessa fyra år. Gamla och nya bekanta. Alla ni som bidrar till att skapa fler minnen och erfarenheter.Tack

16 kommentarer:

 1. Ja, det märks i det du skriver att du verkar mer gladlynt nu, kanske mer tillfreds och mindre stressad antar jag.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det märks för det var några rejält tunga år precis när och lite innan joy kom men alla förändringar har haft inverkan.

   Radera
 2. Tack själv för att du delar med dig :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Gratulerar! Hoppas på många år till! :)

  SvaraRadera
 4. Grattis! Jag har haft glädjen att följa din blogg under flera år och hoppas få fortsätta med det. ��

  Mvh I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fantastiskt att höra att du varit med. Tack

   Radera
 5. Keep up the good work AVL! Och bra jobbat med din blogg - 4 år!! Grattis till din Master, och framförallt till din dotter och AVL familj!

  // Atlas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Atlas. Mycket har hänt på dessa fyra år :-)

   Radera
 6. Gratulerar - tiden går fort när man har roligt!

  Även om du skriver om sparande som alla oss andra uppskattar jag särskilt dina återkommande recept och matlagningstips men det vet du redan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mycket glad över att kunna bidra på flera olika sätt till den skriftskatt som finns tillgänglig. Tack för ditt stöd

   Radera
 7. Grattis på fyraårsdagen! Jag hittade lite spår av dig i kommentarsfältet i samband med att jag gjorde research för ett kommande inlägg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Det känns som en evighet sedan när man ser det på det viset. Men det stämmer fortfarande. Din blogg är en av de jag ser mest fram mot att läsa.

   Radera
 8. Grattis!
  Tycker du skriver bra och ger en nya tankar. Det uppskattas. Fortsätt göra din grej!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen. Jag skall försöka besudla min del av internet med mina åsikter i många år framöver :-)

   Radera