lördag 23 juli 2022

Jordgubbar

Det spelar ingen roll hur sparsam jag blir eller är. Det finns några saker jag tycker är oerhört viktiga. En av de sakerna är att mina barn skall få uppleva svenska jordgubbar under sommarsäsongen.

I år har jordgubbskontot varit ganska högt men vissa saker har hjälpt till att dämpa bördan :-)

Vår lokala ICA införde för något drygt år sedan bokningssystem av populära varor till rabatterade priser och ibland kommer det varor som faktiskt har bra pris.

Den här säsongen har jordgubbar gått att köpa relativt billigt så det har hänt att jag bokat och burit hem en del jordgubbar.


Problemet (även om det är ett i-landsproblem) med att köpa 15 välfyllda literlådor med jordgubbar är att många av jordgubbarna kommer vara lite mosiga och innan man hinner stoppa i sig allihopa kommer fler hinna bli lite mosiga. 

Det man kan göra då är att sortera ut de som är lite mosiga och frysa dem för pajer, smoothies m.m. eller så kan man göra sylt, saft eller marmelad på dem.

Det är bara de jordgubbar som blivit mögliga eller börjat jäsa man inte skall använda och det har inte varit så många sådana i de låder jag hittat.

Den här sommarsäsongen har vi mycket större förutsättningar att hantera den typen av inflöde så i år har det blivit ganska mycket jordgubbar. Det har dessutom blivit en hel del pannkakor för vad är väl bättre än att äta pannkakor med vispad grädde och hemgjord sylt?

Vad gör du med jordgubbar?3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jordgubbspaj, hemmagjord jordgubbsglass (gjord med vispgrädde och kondenserad mjölk), milkshake.

    SvaraRadera