lördag 16 maj 2020

Krämig kycklinggratäng med pressad potatis

Jag hittade en hemsida jag uppskattar väldigt mycket. Perfekt för den som inte tar sig själv på för stort allvar och som kan behöva lite tips på vad som skall lagas till middag.

https://vadfanskajaglagatillmiddag.nu/

En dag av idétorka klickade jag fram en krämig italiensk kycklinggratäng. Som av en händelse var det bra pris på hel kyckling den veckan så jag köpte en och styckade den.

Bild AvL

Min version ser inte riktigt lika trevlig ut som receptets men jag skulle vilja sträcka ut hakan och hävda att det kan ha blivit godare.

Bild: Marcus Lawett

Det som skiljer min version från receptet var att jag dels serverade anrättningen med lite pressad potatis istället för pasta och en rejäl sallad men också att jag slängde i lite annat än bara kyckling och soltorkade tomater. I min form hade jag i 250 g champinjoner, 1 huvud broccoli och 5 färska tomater. Grönsakerna piffade till rätten en del. Gjorde den fylligare.

Eftersom jag hade en hel kyckling blev det ganska mycket mat och av skrovet gjorde jag dels buljongen till den här rätten och basen till en kycklingsoppa. Allt detta innebar att varje portion gick på mindre än 10 kr men trots priset så blev det riktigt lyxig middag i några dagar.

Nomnomnom.


2 kommentarer:

 1. Grymt tips via den där länken, kul grej! Det är lätt att man kör samma recept på repeat av ren lathet, iaf när barnen är hemma... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fumlan

   Jag försöker variera vad jag skriver så att det inte bara blir ekonomi utan vardagstips också :-)

   Monotoni i kosthållningen är nog väldigt vanligt. Såg någon studie som konstaterade att det svenska genomsnittshushållet alternerar mellan 6-10 rätter.

   Radera