tisdag 21 maj 2019

3 poddar att lyssna på

Jag plöjer mycket podd. Jag lyssnar mest på ekonomipoddar. De svenska poddarna lyssnar jag mest på för att ha någonting att lyssna på när jag cyklar till jobbet och de amerikanska poddarna ger en hel del matnyttig information.

De svenska poddarna hade nog också gett vettig info men jag läser så mycket ekonominyheter att det är sällan de innehåller någonting jag inte redan läst mig till men jag är sämre på att ta till mig information från andra sidan pölen.

Med det sagt har jag börjat lyssna på två relativt nya poddar. En ekonomipodd och en humorpodd.

Ekonomipodden är Placerapodden som startades när Placera anställde Jesper Norberg. Jag kan inte hjälpa det men jag gillar Jesper och jag gillar de nördiga gäster han tar in. Där får man ofta riktigt matnyttig information. Om man plockar upp podden via Acast som jag gör får man dessutom med serien På spaning med Skoglund där man får en riktigt trevlig genomgång av aktiecase från länsförsäkringars synvinkel. Det är helt enkelt en nördig ekonomipodd värd att lyssna på.

Jag har också börjat lyssna på Rollspelspodden. Detta är en podd där 5 komiker spelar rollspel i fyra timmar. Om man har spelat rollspel och tycker att det är lite småkul så kan det här vara en rolig podd. Det är inte stand up comedy och det är långt ifrån allt material som är kul men ibland sitter jag och skrattar så jag kiknar och tårarna rinner och de där minuterna av oförställd glädje är värt ganska mycket. Så... är du lika nördig som jag är det bara att köra på.

Sist men inte minst vill jag återigen slå ett slag för min absoluta favoritpodd.

Kvalitetsaktiepodden


Varannan vecka får vi ett nytt avsnitt där två grabbar från Linköping går igenom de färskaste småbolagsnyheterna ur en värdeinvesterares perspektiv. Det är långsiktig grund i investeringsfilosofin, det är torr humor och det är stor visdom. Har du inte hittat den här podden ännu är det den första av dessa tre du bör lyssna på.

Ha det gött3 kommentarer:

 1. Tack för tipsen. Jag har testat mer eller mindre alla ekonomipoddar. Har även betygsatt dem på bloggen för några månader sedan och just Kvalitetsaktiepodden hamnade en bit ner pga att jag tyckte det var svårt att lyssna på dialekten. Får kanske ge dem en ny chans.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag inspirerades faktiskt av ditt inlägg och ville ge en annan bild och för mig är ju dialekten inget hinder utan budskapet och dynamiken är central och för mig är den podden riktigt bra. :-)

   Radera
 2. Håller med, tycker också att Kvalitetsaktiepodden är superbra :) Tack för tips på övriga två, ska lyssna in dem!

  SvaraRadera