torsdag 12 april 2018

Ljudet av när kroppen går sönder

Här är jag nu, ett par veckor in i omdanandet av min lekamen. Jag är inte särdeles stor egentligen. Vi snackar kanske tio till femton kilo mer än jag borde. Det börjar synas runt midjan när jag har t-shirt.

Det är inte heller så att jag är uråldrig. Jag är nyss fyllda 37 år gammal. Det kanske är för sent för att starta om och försöka bli elitidrottsman i någon annan sport än typ skytte men romantiska promenader borde till och med en medelålders man klara av.

Nu var det för all del inte det jag gjorde. Jag gjorde träningsövningen "höga knän" i mitt vardagsrum som ett led i önskan att inkludera mer motion i vardagen för att snabbare komma i form och det var denna tragiska syn som fick världen att kräkas och anse att denna blekfeta uppenbarelse borde sluta utsätta sina medmänniskor för potentiell blindhet, skulle de tvingas bevittna denna skymf mot naturens alla lagar.

Jag hade faktiskt ganska roligt och det kändes ganska bra att vara igång igen. Hustrun var med i den komiska dansen och kilona formligen rasade av oss men så...


Det var ganska länge sedan jag skadade mig så det var väl dags att göra det ordentligt. Med ett tillräckligt högt smällande för att höras i hela lägenheten gick foten sönder när jag trampade snett. 100 kg fura ramlade ihop i en gnyende hög. Frustandes försökte jag djupandas bort stjärnorna i mitt synfält medan hustrun kvickt applicerade tryck, kyla, högläge och kärlek på den veka karln som låg och gnällde.

Det lär ta några dagar innan jag är på benen igen efter den här, ganska rejäla, stukningen men jag är ändå glad att inget allvarligt hände. Jag kan stödja försiktigt, redan någon dag senare och som ni alla vet måste man inte kunna gå för att arbeta upp muskler på magen. Det får helt enkelt bli TV tittande och sit-ups i mängder.

Det är nu fritt fram att tycka synd om mig.


Bildkälla: bestankletreatment.com

9 kommentarer:

 1. Skrattade när jag läste detta, inte för att jag inte tycker synd om dig utan för att du skrev roligt :-)
  Är själv i närheten av 40 (långt kvar) och har börjat att upptäcka att kroppen inte beter sig som förr ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon

   Jag hoppades att någon skulle uppskatta mitt försök till inåtvänd lyteskomik.

   Tack för din kommentar

   Radera
 2. Vad är detta för trams! Skall det vara någon mening med en livsstilsomläggning skall man ta sikte på något som kan vara livet ut. Något som man orkar med. I ditt fall hade jag föreslagit en anmälan till en buggkurs, om hustrun vill följa med. En rask halvtimmes promenad är utmärkt.

  Ät mindre. Dela på en pizza. Ät dig halvmätt. Efter att försökt lära människor att investera skall man tydligen lära folk att gå ner i vikt också:-))

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars

   Det här är väl en sak man kan hålla på i all evighet? Ett litet motionspaket i hemmamiljö?

   Sen är jag också ganska säker på att det finns en rad människor som skulle hävda att man faktiskt kan vara vegan hela livet också men jag skulle nog inte vilja gå så långt. Däremot tror jag att jag hade klarat vegetarian med ägg och mjölk...

   :-) Jag försöker lära folk att leva lyckligt och försöker göra så själv också. Det är svårt så alla tips är välkomna.

   Radera
 3. Aj, krya på dig!

  Som 47 så kan jag intyga att kroppen inte känns så smidig som förut längre :-(

  Mitt tips är utökad vardagsmotion: Gå alltid i trappor, gå av en hållplats tidigare, dammsug etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan

   Jag har varit riktigt dålig på all form av motion sedan dottern kom men jag siktar på att komma tillbaka. Redan en vecka efter stukningen är jag nu ute på promenader igen. Inte så långa och med kryckor men jag promenerar i vårsolen vilket är underbart.

   Ha en go helg

   Radera
 4. Å fy, stackare! Fick själv två veckors ryggskott av pilates för ett tag sen. Ungefär som att få fraktur av simma, löjligt. Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Ryggskott efter pilates :-) det är ganska kul. Jag har en en värre för jag har lyckats sträcka mig på en meditiationslektion en gång :-) Jag är tydligen dålig på att sätta mig ned...

   Radera