torsdag 20 september 2018

AvL-Portföljen köper hus

Inlägget innehåller affiliatelänkar

AvL-portföljen startade i början av maj 2016 som ett projekt där syftet var att ni som läsare skulle kunna följa med på resan och se vad som kunde hända med en relativt liten summa pengar (500 kr) varje månad om man bara var långsiktig nog.Nu, två år senare, har vi över 18000 kronor i portföljen och det rullar på ganska hyggligt.

Den här månaden passade jag på att köpa ett stort och starkt fastighetsbolag två dagar innan utdelningen skulle avskiljas. DNB valde att nedvärdera en rad olika fastighetsbolag och marknaden svarade med att handla ned dessa med mellan 3 och 6 %. Castellum var ett av de drabbade bolagen och de flesta av dem hade gått riktigt starkt ett tag så det fanns viss fallhöjd men eftersom jag är rejält långsiktig passade jag på när möjligheten fanns.

Castellum äger och förvaltar kommersiella fastigheter. Det är kontor, lager och liknande i storstäderna samt i andra tillväxtstäder. Castellum är ett av de bolag på Stockholmsbörsen med längst obruten historik av höjd utdelning.

Köp

Den 19/9 köptes 3 st Castellum för 161,90 kr/st vilket totalt landar på 486 kr efter Nordnets avrundningar. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visarI dagsläget har portföljen ett totalt värde på 18033 kr (insatt 16000 kr). 


Bildkälla: Nordnet.se

2 kommentarer:

 1. Vilket roligt projekt! :D

  Ska bli kul att se slutprodukten, att små summor är bättre än inget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej IC

   Slutresultatet är ungefär 18 år bort då min dotter blir myndig men man kan ju redan se att relativt små summor ger resultat på sikt vilket förhoppningsvis motiverar någon att börja spara.

   Tack för din kommentar

   Radera