fredag 23 mars 2018

Castellums årsstämma, fredagsmys och rött på börsen

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Igår var jag semiinkognito på Castellums årsstämma. Det är ganska spännande att se så många unga på en årsstämma. Det säger mig att det blir mer och mer av en fluga att spara i aktier och efter en så tråkig upplevelse som en årsstämma riskerar vi att tappa ett gäng av dessa sparentusiaster.

När folk inte klarar av att ställa raka, koncisa frågor slutar jag lyssna och om det roligaste på stämman är när en gammal gubbe rosslande förmedlar att bolaget minsann varit oförsiktigt med sina finanser för det har gubben minsann läst i årsredovisningen och VD Henrik Saxborn försiktigt låter meddela att gubben läst fel, ja då får man vara ganska sjuk i huvudet om man väljer att komma tillbaka året efter.



Med det sagt kommer jag göra vad jag kan för att bevista nästa års stämma också så får ni själva dra slutsatser om vad det säger om min mentala hälsa. Det jag kan säga är att bubblet i glasen var cider och inte Cava vilket jag hade hoppats på. Det fanns inga alternativ till förtäring för oss gnällspikar som inte tål gluten (vilket är fullständigt rimligt, trasig skit som jag skall inte ha gratis mat) och jag missade att det fanns chokladprylar som jag kanske hade kunnat fylla ansiktet med.

En sak som jag tog med mig från stämman var Henriks fundamentala övertygelse om att bolaget i år kommer klara sina finansiella mål om att växa förvaltningsresultatet med 10 %. Det brukar finnas med någon form av omskrivning eller något ord av tveksamhet som gör att han kan komma undan med att prestera 5-6% men i år skulle jag bli ganska förvånad om det inte visar sig att de lyckas skaka fram en 8-10 % ökning.

För den som vill ha en lite köttigare redogörelse från stämman kan jag rekommendera att man surfar in på Aktiepappas blogg och läser om gårdagens evenemang.

Nå ja. Idag är det fredag och förvånansvärt nog har familjen AvL bestämt att dagen till ära gå ut på restaurang tillsammans med ett vänpar. Jag hoppas att Joy sköter sig. Det är en ganska stor ågren att släpa med sig en bäbis på restaurang men vännerna vi skall med har en lika gammal och det är dem som valt restaurangen så jag hoppas det kommer funka. Det verkade inte vara ett av stans mer fashionabla tillhåll så det skall nog bli bra.

Börsen har haft en riktigt tung vecka och är i skrivandets stund ner nära 5,5 % för veckan. Det är berg- och dalbana på riktigt. Vi får väl se vart det barkar när röken har lagt sig. En sak är säker och det är att jag var alldeles för snabb på köpknappen i början av veckan när jag köpte mina Svolder B.

Idag hade jag siktet inställt på ett par Investor A och kanske ett gäng Eolus Vind men vid lunchtid repade sig börsen så det kanske inte blir någonting med de köpen.

I morgon är det fest och på söndag är det grabbkväll så den där Uppesittarkvällen jag missade igår får jag försöka glo i fatt i nästa vecka.

Ha en go helg allihopa

Bildkälla: castellum.se

4 kommentarer:

 1. Haha tack för en bra sammanställning. Ja det där med bäbisar på restauranger är en historia för sig. Vi var ganska om och kring oss när lilla snålgrisen var liten, men restaurangbesök höll vi till ett minimum, just för att man inte får någon stund att koncentrera sig själv på vare sig sitt sällskap eller sin mat. Saker tappas hela tiden, det kladdas och gnälls, även om hon kunde sitta still och tyst väldigt långa stunder. Min egen mat blev snabbt kall, även om jag och frun turades om. Kändes som bortkastade pengar. Även bjudningar nu när barnen är äldre är väldigt tålamodsprövande när barnen var femte mening kommer och avbryter en diskussion "pappa", "pappa" "mamma" "mamma" etc. Det går knappt att avsluta en mening. Det är lite lättare på sommaren då de kan stå och hoppa i en studsmatta lite längre stunder, men nu på vintern när de är inne för det mesta, ja det är knepigt. Vad har hänt med "barn ska synas men inte höras" :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som befarat var det inte den mest njutbara upplevelsen på planeten men barnen skötte sig över all förväntan och lokalen i övrigt var så högljudd att de sporadiska tjuten från vårt bord inte verkade störa någon.

   Men jag tror inte jag har förändrats så mycket att restaurangbesök med barn kommer bli en daglig aktivitet

   Radera
 2. Min börsvecka har varit riktigt bra :)
  Har inte testat någon årsstämma än och vet inte om jag blev sugen nu heller, haha.

  Eolus gillar jag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😀 vissa årsstämmor är helt okay men medelåldern är hög och bjudnivån har minskat drastiskt de senaste 20-30 åren men annars så.

   Radera