tisdag 27 mars 2018

Alternativ fastighetsinvestering - Små hyresrätter i Järfälla

Jag har följt Tessin i några år nu men varje gång det har kommit ut ett projekt jag varit lite sugen på har jag aldrig haft pengarna redo. Dessutom har jag fram tills för ett år sedan varit obelånad vilket inneburit att en investering med en direktavkastning på 10 %, efter skatt ger 7 %. Det är inte dåligt men på börsen kan man skapa en diversifierad preferensaktieportfölj som ger 6-8 % utan att behöva lägga 50.000 kr per investering och detta inom ISK vilket ger 6-8 % på ett säkrare sätt och med bättre likviditet än investeringarna som erbjuds hos Tessin.Med det sagt kan jag nu konstatera att det var dags. Jag slantade upp likviderna från veckans försäljningar tillsammans med lite skrammel som låg längst ned i plånboken och skickade in dem i ett fastighetslån vilket jag hoppas skall ge 10 % i årsavkastning. Kombinerat med den befintliga rätten att kvitta inkomsträntor med utgiftsräntor hoppas jag att den här investeringen skall kunna bli hygglig.

När/om lånet återbetalas kommer jag förhoppningsvis ha lyckats lista ut vad jag skall göra med överskottslikviden jag då kommer ha men i värsta fall får den gå åt att betala av lån.

Så nu när jag äntligen har sänkt min andel preferensaktier och fixed income till förmån för aktier med tillväxtmöjligheter går jag alltså och låser en drös med stålar i ett onoterat fastighetslån med hög risk. Smart som tusan. Det är toppkänsla på den typen av investeringar men jag håller tummarna och lever i förnekelse.

Hade du vågat Tessina dig?


Bildkälla: investeringstipset.se

3 kommentarer:

 1. Jo, jag kan bara hålla med på toppkänningen där. En hel del pratar om att slänga pengar nu efter diverse saker jag inte skulle ta i, samtidigt som tex Bitcoin redan kraschat.
  Järfälla, är inte det riktiga gangster hoods, där de beskjuter villor numera, upprepat?
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investeraren

   Jag vet ganska lite om just Järfälla men det jag läst säger att det förmodligen kan vara nyttigt med den här typen av bostäder.

   Radera
  2. Du blandar nog ihop det med de förorter som populärt kallas järvaområdet, även fast järvafältet som de ligger invid är bra mycket större än så. Där vetefan om jag skulle investera i fastigheter just nu. Det kan man väl o andra sidan göra via börsen och typ Victoria Park? Eller så gäller det som på börsen att man skall passa på att köpa det ingen annan vill ha när området har dåligt rykte :)

   Radera