onsdag 27 april 2016

Nobina ökar på rapport

I morse kom så äntligen Nobinas rapport vilket visade att det var helt rätt att sätta sin lit till svensk kollektivtrafik. I slutet av januari initierade jag en position vilken jag skrev om här. Jag gillar bolagets verksamhet och tror att med en ökande befolkning gemensamt med ett ökande medvetande om miljön kommer bolagets framtida förutsättningar vara goda.
Nobina.se

Idag kom så "beviset" i form av en ganska fantastisk rapport. Bortser man från kostnader för att notera bolaget tidigare under verksamhetsåret får man fram att omsättningen ökade med över 10 % till 8317 MSEK och resultatet steg med fantastiska 24,5 % till 462 MSEK. Börsnoteringen kostade på rejält men det här är en av de kostnader man med ganska stor säkerhet kan benämna som en engångskostnad.

Att VD-kommentaren innehåller ord som rekordhöga siffror, glädjande, rekordhöga nivåer osv brukar betyda säkerhet och ett företag med starkt momentum. En annan fantastisk bonus med att resultatet kom in på topp är att en utdelning "i linje med" den kommunicerade utdelningspolicyn ger att utdelningen landar på 2,6 kr/aktie vilket innebär en riktigt konkurrenskraftig direktavkastning. I skrivandets stund byter aktien händer för 39 kronor vilket är 4 % över gårdagens stängningskurs men jag skulle fortfarande hävda att det är ett kap med en direktavkastning på över 6,66 %.

Bolaget rapporterar att man vunnit avtal i Helsingfors och att bråket om anbudstilldelningen i Borås nu är avgjort och Nobina får sätta igång 50 bussar från och med april nästa år. Framtiden ser ljus ut och kan bolaget bara hålla i kostnaderna kan det här bli en mycket spännande resa.

Jag hade givetvis älskat en spåkula vilket givit mig förutsättningar att tanka på rejält när aktien i februari stod i 34 kr men nu 14,5 % senare har vi en rapport att luta oss mot vilket gör att jag känner mig mycket bekvämare i att öka. Givetvis är jag fortfarande försiktig men dippar kursen är jag storköpare och tills dess är detta ett långsiktigt innehav och jag kommer fylla på regelbundet framöver.

Vad är dina tankar om Nobina?

Om du inte gjort din röst hörd gällande min nya portfölj får du gärna göra det HÄR!

Bildkälla: Nobina.se

2 kommentarer:

 1. Kulatt rapporten var så fin, kanske är läge att jag tar mig en lite längre titt på bolaget:) 6,66% direktavkastning är ju inte kattskit direkt :)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn

   Det här är ju förmodligen inte ett bolag som kommer bli den nästa kursdubblaren men får vi se en stadig resultatförbättring kommer avkastningen sannolikt bli god och att du skaffar dig en lite klarare bild av bolaget och vad du själv tycker är ju aldrig fel :-)

   Radera