söndag 3 april 2016

Veckobrev 13

Påsken har lämnat mig en aning förlamad och veckan som varit har ägnats åt att försöka hinna ifatt på jobbet efter förra veckans panikskrivande på uppsatsen. I tisdags hade jag handledarträff och vi kom fram till att jag var på rätt väg men att det mesta behövde ändras; som jag förväntade mig.

Börsen. Efter en svängig vecka kan vi konstatera att vi började och slutade på i stort sett samma nivå men för mig har det ändå inneburit en rad köp. I tisdags skrev jag att min önskan var att fylla på i OHI om kursen utvecklade sig åt rätt håll och jag har skrivit detta vid två tillfällen under vintern och båda gångerna har kursen stuckit iväg från mig och jag har istället fokuserat på andra områden. Den här veckan blev det bredspektrum svenskt som så många gånger förr. H&M tog en dipp och jag köpte på 265 kr. Tele2 tumlade handlöst vilket föranledde att jag fyllde på vid flera tillfällen och småsummor gick även in i Atlas Copco och Cloetta.

Utdelningsmässigt är mars en relativt torftig månad men den senaste veckan bjöd i alla fall på en liten slant från Nordea och det är ju roligt.

Det har varit fantastiskt vårväder den senaste veckan här på västkusten så det har blivit ganska många mils promenad all den tid jag inte suttit instängd på kontoret. Nu börjar till och med knopparna spricka varför jag passade på att byta till sommardäck igår när jag ändå var hos svärföräldrarna. Jag förvarar mina däck i deras lada för att spara några kronor och passar på att byta själv när vi är på besök. Både motion och sparade pengar.

I veckan skrev publicerade jag ett mäkta populärt inlägg om löneutvecklingen i samband med studier vilket var ett exempel från mitt eget liv i syfte att motivera och det verkar som om det fick önskad effekt vilket alltid är roligt. Jag älskar att kunna bidra med inspiration och motivation.

Utöver mina egna skriftliga eskapader njöt jag till fullo av veckans många aprilskämt. Ett extra uppskattat var Aktiefokus som ville starta investmentbolag. Ett annat fantastiskt skämt som fick mig att skratta tills tårarna började rinna var Nordnets fantastiska nya certifikat Backtrader. Man vet att man är ekonominörd när det är det roligaste man hittar på nätet men till och med hustrun fnissade lite när jag berättade om detta enastående instrument.

Nu ser vi fram emot nästa vecka, hoppas på vårväder och fina köplägen på börsen. Om någon dag eller två kommer månadsavstämningen för mars och jag passar på att kombinera det med en kvartalsgenomgång.

Lycka till i Q2

Bild: Freeimages.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar