torsdag 14 april 2016

Castellum + Norrporten = Sant

Igår bekräftades nyheten om att Castellum köper Norrporten och en jätteaffär blir till. Vi aktieägare kommer bli lite utspädda och vi får slanta upp extrapengar i en nyemission för att undvika ytterligare utspädning men jag vågar mig ändå på ett antagande om att den här affären är riktigt bra för oss ändå.

Nu väntar bara beräkningarna som berättar om man skall köpa vanliga stamaktier, teckningsrätter eller BTA:er, eller om man bara skall vänta och se...

Till detta kommer en rapport som i min värld var stark men i ekonomins värld förmodligen inte var stark nog. Börsen har förmodligen prisat in köpet av Norrporten redan men rapporten var ny information.

Det här skall bli intressant.

Hur tänker du om Castellum?

Bildkälla: Castellum.se


6 kommentarer:

 1. Castellum är ett mycket fint bolag, och jag är övertygad att detta förvärv av Norrporten kommer att vara en riktig vitamininjektion i bolaget. Dessutom tyckte jag rapporten innehöll fina siffror.

  Min avsikt är att teckna i emissionen, men jag vill gärna få lite mer likvida medel tillgängligt till investeringar och vill ogärna ta av reservkassan som ska användas vid större sättningar.

  SvaraRadera
 2. Hej Framtida Frihet!

  Jag kan bara hålla med. Förutom det där med reservkassan. Det har jag nästan ingen om man bortser från bufferten men den skall vara för oförutsedda utgifter. Jag har så svårt att hålla mig ifrån köpknappen så jag är nästan alltid fullinvesterad men när emissionen kommer har jag antingen byggt reserv eller så får det bli ökad belåning men jag skall vara med :-)

  Lycka till

  SvaraRadera
 3. Ja att hålla sig borta från köpknappen är inte lätt alla gånger, men jag har försökt begränsa mig och spara iallafall lite krut till en större sättning. Men eftersom Castellum är ett sådant fint bolag så blir det svårt att avstå från att teckna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teckna ska du nog försöka göra så att du slipper utspädningen men det återstår att se vilka villkor vi får också. Spännande :-)

   Radera
  2. Nu har villkoren offentliggjorts: en ny aktie per två gamla, teckningskurs 77:-.

   Radera
  3. Japp. Och med en potentiell utspädning på 33% om man inte tecknar eller säljer teckningsrätterna kvarstår mitt beslut att teckna. Fint bolag, slänger nog in en kompletterande önskan att teckna utan företrädesrätt också.

   Radera