fredag 15 april 2016

1.75 % i höjd utdelning

Idag rapporterades det att Omega Healthcare Investors (OHI) höjer utdelningen igen. Ny kvartalsutdelning blir 0.58 dollar (0.57$) vilket är en höjning med ungefär 1.75%. Detta kan kännas torftigt om man inte tar i beaktande att de höjt utdelningen varje kvartal i nästan en evighet.

Jag har flera gånger skrivit om OHI och sagt att jag borde köpa på mig fler aktier men varje gång har någonting kommit emellan vilket nu gjort att jag missat båten och det här taffliga velandet från min sida finns med på listan över en småsparares främsta fiender varför jag i veckan bestämde mig för att öka på mitt innehav till den nivån då jag känner mig bekväm och skulle det komma en marknadssättning kan jag ändå fylla på lite grann om andan skulle falla på.

När jag fattat det här beslutet att faktiskt göra mitt innehav närmare 35% större känns det bra att dagarna efter mötas av nyheten om ännu en höjning. Aktien stängde igår på 34.97$ och med en utdelning på 2.32$/år får vi en direktavkastning på drygt 6.6%. Det är smaskigt det.

Jag önskar er alla en trevlig helg!


Bildkälla: Freeimages.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar