lördag 17 april 2021

Perfekta pommes frites

 Det är inte bara jag som saknar att inte få gå på restaurang. Hela familjen saknar det nu och då skall man vara medveten om att det var ett ganska sällsynt nöje innan Joy blev så stor att hon fixade att sitta still och vara tyst vilket hon inte löste innan pandemin...

Men vi var ute några gånger och stoppade i oss hamburgare så det är nog det eller pizza som hon saknar.

Under vintern har jag försökt bjuda till lite extra eftersom det har blivit mycket jobb för pappa och dessutom väldigt mycket hemma med lätt förkylning för dottern vars liv väldigt kvickt blir enformigt när hon inte får gå till förskolan.

Vi har grillat en del ute på lotten eller på enstaka skogspromenader och under semmelsäsongen bakade vi egna, glutenfria semmelbullar så att hela familjen kunde få var sin semla (pappa är glutenintolerant).

För några veckor sedan påminde Matgeek mig om hur gott det kan vara att göra bra pommes hemma.


Receptet är i grunden från Heston Blumenthal men översatt av Matgeek här.

Det är lite omständligt men det är värt det. 

På bilden ovan hade jag inte riktigt tid att göra det riktigt så noga som receptet kräver men tillsammans med mycket ketchup och en liten, liten köttfärsbiff (Joy är inte så petig med brödet) blev det en mycket trevlig "restaurangupplevelse" hemma vid köksbordet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar