torsdag 30 augusti 2018

Dubbelt upp i Investor

Inlägget innehåller affiliatelänkar

I november förra året började Investors aktie falla och i ett drygt halvår har kursen pendlat mellan 360 kr och 400 kr per aktie ungefär (A-aktien).

Under den här perioden har också rabatten ökat och legat mellan 25-30 % så jag har försökt passa på att köpa på mig men det har varit svårt. Dels har girigheten varit stor och jag har alltid väntat på att kursen skall dala lite till men anledning två är givetvis att jag inte haft det allra största av kassaflöden det senaste året. Sist men inte minst har det ju funnits andra fina erbjudanden så jag har inte köpt så många aktier jag hade velat men trots detta har jag ökat min position med drygt 45 %.


Rabatten är fortfarande ungefär 25% enligt IBIndex men nu kostar aktien över 400 kr igen och då blir det tungt. Det är lite av en mental spärr att handla här uppe men jag tror nog att jag skall lyckas om kursen ihållande håller sig här uppe och lönen börjar trilla in på kontot igen.

Investor är förövrigt ett av mina favoritbolag men det är så bra och så tråkigt att jag är dålig på att köpa och det gör att positionen inte utgör mer än 3,5 % av portföljen. Nästa gång rabatten närmar sig 30 % eller kursen dalar mot 350 kr skall jag passa på att dubbla tror jag för även om innehaven är industribolag som just nu har toppvinster i slutskedet av en högkonjunktur, är jag övertygad om att aktien kommer ge en hygglig avkastning de kommande decennierna.Bildkälla: avanza.se

6 kommentarer:

 1. Helt rätt tänkt, och agerat! Här är annars ett bra blogginlägg om just Investor jämfört med fonder:
  https://fondanalys.se/2018/07/26/fonder-eller-investmentbolag-vad-ar-bast/

  SvaraRadera
 2. också en favorit, svårt att bli besviken på Investor, bara att köpa mera vid eventuella nedgångar och behålla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke. Dippar det köper jag mer.

   Radera
 3. Jag tycker att Investor är ett av de investmentbolag som ständigt ser köpvärda ut faktiskt.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller oftast med. Och just nu är det givetvis fortfarande så. För mig handlar det bara om anchoring och det är en brist som måste övervinnas...

   Radera