tisdag 21 augusti 2018

AvL-portföljen köper Latour för månadspengen

Inlägget innehåller affiliatelänkar

AvL-portföljen startade i början av maj 2016 som ett projekt där syftet var att ni som läsare skulle kunna följa med på resan och se vad som kunde hända med en relativt liten summa pengar (500 kr) varje månad om man bara var långsiktig nog.Nu två år senare har vi över 17000 kronor i portföljen och det rullar på ganska hyggligt. Den här månaden fyllde jag på i ett av portföljens investmentbolag, LatourLatour är ett bolag med både en onoterad industridel och ett antal noterade innehav. Man måste gilla Assa Abloy och Tomra om man skall äga Latour och det gör jag även om det givetvis är möjligt att fundera över värderingen.

Det finns andra investmentbolag som är billigare baserat på substansrabatt men dels vill jag sprida portföljen lite och dels passar det just nu att köpa Latour med ett par procents rabatt.

Köp

Den 16/8 köptes 5 st Latour B för 97,50 kr/st vilket totalt landar på 488 kr efter Nordnets avrundningar. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visar

I dagsläget har portföljen ett totalt värde på 17143 kr (insatt 15500 kr). 


Bildkälla: att välja lycka

4 kommentarer:

 1. Att vara konsekvent när det kommer till sitt sparande och investerande är definitivt en game changer. Jag gör precis som du. Som ett led i att faktiskt "välja" att investera framför vad jag känner kan vara onödigt konsumerande.

  Enligt min plan står det den här månaden mellan Latour eller SEB. Jag gillar också Latour och det känns som en god framtida investering.

  Kul att läsa din bakgrund och hur allt tog en början. Den början - som så ofta är viktigast att komma till bukt med - på varje resa för att nå sitt mål!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas

   Jag tror eventuellt att jag döpte AvL-Portföljen lite missvisande eftersom det var ett sparprojekt jag drog igång här på bloggen 2016 för att inspirera läsarna. Portföljen är en liten del av mitt totala sparande och tanken är att den skall vara min dotters grundplåt när hon flyttar hemifrån eller när hon behöver någonting större.

   Men någon gång snart skall jag försöka sätta mig ned och faktiskt skriva ned hur allt började.

   Tack för att du är här och läser
   AvL

   Radera
 2. Mycket lärorikt projekt med AVL-portföljen. Borde ingå i läroplanen i grundskolan.

  Med vänlig hälsning
  myntaren

  SvaraRadera