torsdag 30 januari 2020

Jag överlevde kirurgen - nu skär jag själv bort sociala medier

För en dryg månad sedan träffade jag en kirurg som försökte låta bli att skära av mig handleden och jag kan nu glatt meddela att han lyckades.

Han lyckades till och med med konststycket att bara skära bort det han skulle skära bort (hoppas jag) och nu börjar jag sakta men säkert komma åter till jobb och blogg.

Jag hoppas att ingen av er saknat mig men om det varit tomt här utan mig kan jag glatt meddela att jag åter igen kan förgylla kommentarsfältet med dåliga svar på smarta frågor.


Det har kommit ut ett 20-tal inlägg sedan jag slutade ha möjlighet att skriva vilket är smått magiskt, kanske, men jag skrev som en galning i början av december och det är denna produktion ni läst men en sak har jag upplevt den senaste månaden och det är att min upplevelse av att vara näst intill frikopplad från sociala medier har gjort mig gott.

Det är förvånansvärt vad mycket negativitet jag tar med i mitt övriga liv från de sociala plattformar jag vidmakthåller. Jag har aktivt tagit bort nyheter ur mitt liv för att minska den negativa påverkan men jag har kommit fram till att oavsett vad man gör på nätet blir man utsatt för en stor hög negativitet vilken riskerar att slunga ned en i en ond spiral och jag tror det är dags att bryta denna för min del. Primärt är det Facebook för min del vilket är ganska sjukt eftersom jag där bara har folk jag känner. Twitter är en annan källa men i mindre grad.

Jag funderar på hur jag skall göra med Facebook men jag tror det är dags att byta lösenord till något jag inte kan komma ihåg och ge lösenordet till min hustru för det är dags att såga ytterligare i vad som tillåts påverka mig och mitt liv och den plattformen har inte tillfört glädje på flera år för min del.

Hur hanterar du sociala medier?

8 kommentarer:

 1. Bort, bort, bort. Jag har tagit bort facebook, instagram och Linkedin. Underbart! Det som jag har är Twitter eftersom bloggen automatiskt twittrar ut inläggen. Jag är inte aktiv där dock. Du gör helt rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag bara kunde sluta scrolla i twitterflödet hade det varit underbart :-)

   Radera
 2. Ta bort skiten. Enda jag har kvar är mitt konto här, o sen ett på youtube men där följer jag bara allt som inte är "kontroversiellt". Gnällisar går fetbort. Tyvärr har vissa bloggare jag följer en blogglista där ett antal gnällisar får plats, dvs människor som i varenda post skriver negativa saker. Finns det någon plugin som kan ta bort denna, tipsa mig gärna :)

  Ur rent fokus och effektivitet är Facebook etc enbart slöseri med din tid. Får du ut något av det? Går du så att säga med vinst? Om inte är det bara att rationalisera bort det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inget sätt att automatiskt sortera bort gnällbloggare men hittar du några sådana i min lista är det bara att säga till så granskar jag lite extra noga...

   Det påminner mig att jag måste rensa i min egen läslista också...

   Radera
 3. Hej.
  Helt rätt att bli av med allt sådant. Själv har jag tagit bort facebook och twitter. Nästa steg är det att sluta läsa alla financiella bloggar! Det blir man lika beroende av som allt annat. Det innehåller riktigt mycket reklam och allt annat som kan påvärka mig neggativt. Då jag investerar 100% i LF Global indexnära långsiktigt klarar jag mig riktigt bra med det. Sitter still i båten med automatisk månadssparande. Kortsiktigt sparkonto. Inget emot Er bloggare,men ju mindre man läser mår man mycket bättre. Lycka till.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av aspekterna jag ser över också det där med bloggar jag läser så jag tar verkligen inte illa upp. Allt brus man kan undvika är bra i mina ögon.

   Radera
 4. Har varken FB, instagram, twitter, Pinterest eller något annat men däremot följer jag några bloggar, främst om FIRE för att känna att jag inte är ett ufo bland alla fysiska människor i min närhet. Utan er bloggare skulle jag nog falla tillbaka i gamla konsumtionsmönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingrid. Tack för att du väljer mig som en av dina få källor till hallen social media.

   Radera