måndag 14 augusti 2017

Måndagskollen v33

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Vi får se om det här kan bli en serie men låt oss börja med ett inlägg och ta det därifrån. Jag har funderat en del på att kanske sammanfatta mina tankar och för ett tag sedan körde jag söndagsinlägg men de var mest någonting som alla gjorde så det gjorde jag också och det är ju trist.Med ingången att det här är en dagbok över en resa, inte bara en envägskommunikation mellan en tjötig sparare till vem som än vill läsa skräpet jag sitter och plitar ned, tänkte jag försöka göra något inlägg i bland som har karaktären av ett dagboksinlägg. Vad har hänt den senaste veckan och vad tänker jag inför nästa. Det kanske kan vara kul att kika på någon gång i framtiden när man inte har någonting bättre för sig.

Vecka 32

Veckan som passerat har för min del präglats av ett alldeles fruktansvärt försenat lönesamtal på jobbet. Det var länge sedan jag och min arbetsgivare hade så olika åsikter men nu är det i alla fall gjort och livet kan gå vidare.

Min börsvecka har inneburit en ganska rejäl urladdning av stålar. Det shoppades ganska hejdlöst i slutet av förra veckan.

Som följd av att president Trump verkar sugen på att invadera Nordkorea  har börserna backat en del på senaste tiden och då har en hel rad långordrar gått igenom. För några månader sedan bestämde jag mig för att köpa Omega Healthcare Investors om kursen gick under 30,50 dollar/st vilket var nivån jag köpte på sist. I veckan köpte jag några aktier för 30,20 dollar och det kan visa sig vara för tidigt men det känns ändå rätt. Det känns ganska mysigt att köpa en stadig utdelningshöjare när direktavkastningen är 8,5 %.

Jag köpte också en näve Atea när kursen dippade under 95 kr/st och jag börjar bli sugen på portföljens investmentbolag igen. Det är fortfarande galna värderingar men jag köper Investor A på 375 kr och Industrivärlden på 195 kr även om det tar emot. Däremot känns Kinnevik som ett hyggligt köp under 250 kr så där har det blivit en del aktier också.

Vecka 33

Denna vecka måste jag av nödtvång vara lite mer försiktig på köpknappen. Det finns inte pengar för att köpa så himla mycket mer nu men jag håller på att kika på energidelen av min portfölj. Just nu sitter jag med en pyttestek i Exxon och det är allt. Det är inte ett bolag jag misstror men jag har svårt att se den enorma potentialen och egentligen tror jag att det kan finnas större möjligheter annorstädes. Det hade varit kul med någonting i sektorn förnybar energi och jag har kikat på Vestas, Eolus & ett bloggpopulärt bolag som heter TransAlta Renewables. Jag hoppas att jag skall kunna bestämma mig i veckan.

En sak som är bra och dålig samtidigt med den här veckan är att det på torsdag skall deklareras moms och arbetsgivaravgifter. Det är en ganska klar deadline i min arbetsbeskrivning och som jag förklarade för mina chefer i fredags så har jag uppskattningsvis 35 timmars arbete att klara av innan tisdag kväll så det kan bli lite tight. Det positiva med att jag kommer jobba ganska mycket är att jag inte kommer hinna kolla börsen så mycket och då kanske jag kan hålla mig från köpknappen.

Glad måndag på er


Bildkälla: pixabay.com

4 kommentarer:

 1. Intressant inlägg. Gärna mer sådana.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Intressant att höra mo lönesamtalet, låter precis som mitt. Hur gick det då? Fick du upp nivån något från chefens bud? Min chefs enda argument var att "din lön är redan för hög", vilket fick mig att sparka bakut. Vi har alltid kommit bra överens innan, och att säga sånt när företaget gjorde bästa resultatet någonsin... va fan alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi enades om att vi har olika åsikter om det mesta och skall fortsätta diskutera efter chefens semester men jag hyser inga förhoppningar om förändrat resultat

   Radera