lördag 5 augusti 2017

Kopparberg sparkling rosé

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Vid midsommar skrev jag att jag hade köpt på mig ett par kopparberg sparkling rosé. Jag beställde en av varje jordgubb och hallon och under sommaren har jag druckit upp dem båda.

Jag kanske är gammaldags men när jag dricker rosé vill jag att det skall vara ett vin som bas men Kopparbergs har grundat med päroncider som man sedan smaksatt med jordgubb eller hallon och det känns inte riktigt rätt. Det är absolut inget fel på drycken men det kändes bara fel.


Om man bortser från att jag är en gammal stöt så är produkten precis vad man kan förvänta sig om man bara har koll på vad flaskan skall innehålla. Det är en söt cider med en ganska hygglig jordgubbssmak (hallonvarianten var lite blek, tråkig och syntetisk) även om det var uppenbart att det inte offrats en enda jordgubbe för att framställa denna bubbliga alkoholsaft.

Om man inte gillar vin så är väl det här ett perfekt alternativ. En sötsliskig godisdryck i en lite mer vuxen förpackning. Jag tycker det är riktigt synd att den inte finns i systembolagets ordinarie sortiment ännu utan man måste beställa den men jag tror nog att Bronsman med personal skall kunna göra även den här produkten till en försäljningsframgång för men en alkoholstyrka på 7 % kan man dricka mer av denna än av de flesta roséviner och till ett literpris mer än dubbelt så högt som päroncidern med samma styrka snackar vi marginalförbättring så det skriker om det.

Efter att ha provat dessa flaskor är jag lycklig aktieägare i Kopparbergs men jag känner mig för gammal och snål för att köpa fler flaskor trots dess angenäma innehåll.Bildkälla: kopparbergscider.se

4 kommentarer:

 1. Kopparbergs finns även i min långsiktiga portfölj. Jag har stort förtroende för ledningens entreprenörsförmåga. Jag tror det är många år av fortsatta marknadsframgångar som väntar dem. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis blir det en bra investering för oss båda.

   Mvh

   Radera
 2. När det gäller kommentarer kring mat, och dryck är bloggen tveklöst Nr:1

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Tack Lars... Nu skall jag bara skriva lite vettigt om ekonomi också så kanske det blir en bra blogg tillslut...

   Radera