måndag 19 december 2016

Ingen fara med Herr AVL

Dagens korta blir att meddela att det inte är någon allvarlig fara med Herr AVL. Det blev ingen sjukhusvistelse men en rejäl mängd mediciner och det kommer förmodligen dröja några veckor innan jag är nära återställd (under förutsättning att våra teorier om min åkomma stämmer) och för tillfället är jag svag som ett nyfött lamm men det blir bättre varje dag och inget att egentligen gnälla över.Tydligen är Herr AVL betydligt mer stressad än han själv är kapabel att uppfatta vilket fått magen att totalhaverera så under några veckor/månader blir det strikt diet och ingen alkohol. Tyvärr är inte den strikta dieten särdeles näringsfattig så jag kommer förmodligen inte närma mig mina viktmål bara pga kosten men det kan jag leva med.

Den här veckan ser jag fram emot lön, #uppesittarkväll och så vill jag se vart preffarna och räntorna tar vägen för att låsa in 7-8 % direktavkastning är mysigt även om räntan skulle klättra mot 4-6 %. Givetvis kräver det att man är långsiktig och inte behöver sälja och givetvis hade man kunnat få mer avkastning om man köper när räntan är 4 % och preffarna ger 12 % men om jag köper nu får jag en skillnad mellan räntan och utdelningen på närmare 7 % vilket ger en ganska fin hävstång och för vinsterna kan jag köpa mer preffar om/när räntan klättrat en bit.

Tack för all omtanke den senaste veckan. Det värmer.

Ta hand om varandra

Bildkälla: pixabay.com

10 kommentarer:

 1. Stress är inte bra i för stora mängder. Jag hoppas att du klarar dig ifrån att gå in i den så kallade "väggen".

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Egon

   Tack för omtanken. Väggen är förhoppningsvis långt borta men tydligen är jag tvungen att erkänna att jag inte är 20 år längre och att jag inte kan äta som en kock längre :-)

   Radera
 2. Viktmålet kan du nog skjuta upp lite. Det gör de flesta den här tiden på året ;-). Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Det målet kommer drastiskt förändras nästa år. Jag behöver tänka mer på hälsan ur ett helhetsperspektiv nästa år.

   Närmast är att klara av risgrynsgröt vilket borde vara lugnt inom någon dag. Jag älskar risgrynsgröt :-)

   Radera
  2. Risgrynsgröt borde vara en mänsklig rättighet, och kanel sägs ju vara rena mirakelmedlet så det målet skulle jag prioritera.

   Radera
  3. En av mina favoriter är att göra lite för mycket risgrynsgröt och sedan göra plättar av resterna. DET borde vara en mänsklig rättighet :-)

   Radera
  4. Det lät... annorlundare än gott ;-).

   Radera
  5. Oh... Du har missat någonting. Vad kul att du har någonting att se fram emot :-)

   Radera
 3. Skönt att slippa sjukhusvistelse! Hoppas på snabbt bättring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maxa Allt

   Jag håller med. Sjukhus är bra för den som behöver dem men kan man slippa bör man försöka för det är inte nödvändigtvis den roligaste platsen att spendera sina dagar på.

   Mvh

   Radera