söndag 4 december 2016

Veckobrev 48 - Andra advent


Glad andra advent!

bild: pixabay.com

Det ryktas om julrally och finanstidningarna börjar skriva om utdelningssäsong redan nu. Tiden går onekligen fasligt fort och vi är redan inne i december. Om två månader blir jag pappa men innan dess skall vi avsluta 2016, fira jul, flytta och bli rika.

Det svåraste skulle man kunna tro är att bli rik men om man bara tänker på det ett ögonblick så vill jag påstå att det är det enklaste. Att fira jul är skitjobbigt och förväntningarna jag hade på 2016 var skyhöga så att summera året kommer bli tufft och att flytta med en höggravid hustru är förmodligen inte optimalt men att bli rik är bara en fråga om perspektiv eller tid.

Jag har en konsumtionsnivå som understiger fattigdomsgränsen, något Utdelningsseglaren skrev om efter en artikel i SvD. Gränsen är tydligen 11800 kr vilket som nettonivå är ganska mycket högre än den nivå jag siktar på och jag skulle vilja påstå att den som kallar mig och min konsumtion för fattig har en mycket begränsad världsbild. Men rikedom för mig har väldigt lite att göra med pengar. Rikedom för mig handlar mycket mer om känslor, frihet och de människor jag har omkring mig och de upplevelser jag samlar på mig.

Att bli rikare innan året är slut blir inte svårt för varje dag skänker nya möjligheter och jag ser mig själv som rik både ekonomiskt och känslomässigt och högtider då familj och vänner är fria att umgås under glädjefyllda omständigheter är det som gör, i alla fall mitt liv, fullare och rikare och det är vad julen borde vara.

Kärlek och välgång


Bildkälla: pixabay.com

4 kommentarer:

 1. 11800 låter mer som vad som borde vara en normalbudget utan bil, men jag antar att man är konsumtionsfattig då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en ganska hygglig budget för mig med bil så jag har svårt att förstå hur det kan anses som fattigdom att leva på den summan.

   Radera
 2. Kort fråga: Om jag är inloggad på Avanza, kan jag öppna fler ISK-Konton? Jag vill starta ytterligare ett konto för mina brorsöner. Vill mest bara undvika att blanda ihop mitt nuvarande sparande med brorsönernas, men det torde väl vara lätt att undvika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan öppna fler ISK-konton men de kommer stå i ditt namn och du blir beskattad för dem.

   https://www.avanza.se/kundservice/kundservice/fragor-svar/konto-avtal/bli-kund-oppna-konto.html

   Radera