lördag 17 december 2016

Veckans recept: Att inte äta är billigt

Den här veckan kommer bli lite annorlunda för den här veckan uteblir veckans recept och förmodligen också veckobrevet.

Bild: Freeimages.com

Anledningen till detta är att jag har lyckats ådra mig någon form av obstruktiv gastrointestinal åkomma. Visst lät det fint? När jag skriver det här har jag ännu inte bestämt om jag skall åka till sjukhus ännu eller inte men eftersom jag under första 1.5 dagarna åt fast föda vilket var en riktigt dålig ide och därefter provade med flytande föda med liknande resultat så är frågan egentligen bara hur snabbt jag vill att det skall gå när jag väl sätter mig på akuten.

För det vet ni väl. Om det går fort på akuten är det vanligtvis så att man är riktigt, riktigt sjuk. Man vill egentligen aldrig att det skall gå fort på akuten för ju fortare det går desto lägre sannolikhet är det för överlevnad. I mitt fall handlar det nog om att om jag åker in nu så kommer jag få vänta länge men väntar jag tills dess att min hustru är tvungen att stödja mig för att jag skall klara av att ta mig dit så kommer det gå fortare och måste jag åka ambulans kan det gå riktigt kvickt men det kanske är onödigt att ta ut segern i förskott. Än så länge är jag ju inte särdeles sjuk och förhoppningen är ju att jag inte skall bli det heller.

Någonting jag kan konstatera är att ekonomiskt är den senaste veckan ganska trevlig om man bortser från att inkomstnivån minskat drastiskt som följd av sjukskrivning. Idag har jag ätit två skålar yoghurt och soppa gjord på 2 morötter och en lök. En hel dag har således kostat en knapp femma och då har jag ju lyxat till det ordentligt med yoghurt.

Se alltid det positiva i situationen

Jag försöker oftast hitta ljusstrimmorna för livet blir så mycket roligare om man gör det och som ni vet är anledningen till att jag började skriva den här bloggen att jag verkligen misslyckats med att hitta glädjen.

Just i den här situationen ser jag två glädjande moment. Den första är att jag fått vara hemma under relativ hälsa (åtminstone den dagen jag valde flytande föda) och jag älskar att få rå om mig själv och inte behöva kvävas av måsten.

Nummer två är att jag sedan i somras har brottats med vågen som varje månadsavslut har visat en högre siffra än månaden innan vilket är helt motsatt mot min önskan och ambition och i dagsläget är jag ungefär tre kilo från målvikten 95 kg. En rejäl magsjuka kan förhoppningsvis peta mig i rätt riktning och med lite tur kan jag således kliva över årsskiftet i en ny, lättare kostym.

Jag hoppas ni har överseende med dagens svamlande. Nästa vecka väntar nya möjligheter.

Ha en underbar helg allihopa.


Bildkälla: freeimages.com

8 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Aktiepappa har gynnat vår ekonomi på samma vis den här veckan, en liten släng av magsjuka! Han resonerade precis som du, billigt och bra för vikten ;)

  Vitt bröd, te och avslagen Cola är att rekommendera. Vätskeersättning!!! Undvik mjölkprodukter skulle jag också säga. (Yrkesskadad)

  Krya på dig!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktieflickvännen

   Tack för omtanken. Jag kör C-vitamin brus (i stort sett samma sak som resorb m.fl.) eller avslagen cola. Tyvärr var det inte magsjuka så det blev lite andra kurer.

   Radera
  2. Ja, Bäst du kryar på dig så du slipper besök på min arbetsplats inget jag rekommenderar ;)

   Radera
 3. Krya på dig och hoppas att du blir bättre till jul!

  Men som du säger, det är en effektiv bantningskur och man spar pengar. Har själv åkt på magsjukdomar utomlands flera gånger och man går onekligen ned några kilo samtidigt som man knappt gör av med pengar på mat när man bara dricker vätska...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta är att jag ställde mig på vågen i morse och den har inte rört sig en millimeter :-) Jag har för all del haft möjlighet att återställa vätskebalansen under helgen så...

   Tack för omtanken

   Radera
 4. Låter som förstoppning. Kan vara ett akut fall av stressmage. Krya på dig. Har ju utsett dig till årets kock:-))

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars

   Jag kan med säkerhet säga att det inte är/var förstoppning. Exakt vad det är vet vi inte men vi misstänker/hoppas att det är en kraftig magkatarr eller kanske magsår men det senare hade varit sämre så arbetshypotesen är magkatarr grande och lyckas vi inte behandla det så får jag söka sjukvård senare.

   Årets kock återkommer i mellandagarna :-)

   Tack för omtanken

   Radera