lördag 14 mars 2020

Plastad frotté - En småbarnsfars betraktelser

Innan vi fick barn hade vi bara den mest grundläggande förståelse för behovet av plastad frotté.

För er som ännu inte fått njuta av kunskapsuppfyllelsen på nära håll kan jag nämna att det är ett sängtillbehör som gör att kroppsvätskor inte går ned i madrassen och förstör den.

Vi har fått en ökad förståelse för småbarnsföräldrars behov av detta material nu under vintern.Innan vi fick barn hade vi också ganska begränsad förståelse för hur mycket textilier man kan tänkas behöva. Herr AvL är en samlare så saker slängs inte annat än mycket motvilligt. Jag vill påstå att vi har ganska mycket textilier men efter flera veckolånga episoder av kräksjuka har jag kommit fram till att vi nog bara har precis så vi klarar oss.

Jag kan också dela med mig av att det räcker med ett sjukt barn för att en tvättmaskin skall vara i minsta laget. Det får bara plats ett täcke och kanske ett påslakan i vår tvättmaskin. Vår maskin rymmer nätt och jämnt ett fodrat madrasskydd (madrasserna hade dom på sig när vi köpte dom så det är inte mitt fel).

Det innebär att under en kräksjuka går tvättmaskin och torktumlare konstant. Från morgon till kväll, på snabbprogram, utan uppehåll. Det tvättas madrasskydd, sängkläder, pyjamasar, gosedjur, handdukar osv.

Jag har aldrig i mitt liv uppskattat tvättmaskinen så som den förtjänar, förrän nu.

Det är lätt att prata sparande tills man står där med en uttorkad treåring som kräkts ned allt i sovrummet för sjunde gången på samma natt helt utan förvarning men i det ögonblicket spelar få saker någon roll.

Hade det funnits ett piller som gjorde henne frisk igen hade jag köpt det men även så triviala saker som den irrationella önskan att köpa ytterligare en tvättmaskin och knö in den någonstans i hemmet eller önskan att hyra in en konstant ström av betjänter som hjälper till att ta hand om livet AB under några timmar medan sömn inträffar. Allt är ständigt närvarande när man sitter där och håller tummarna för att man inte själv skall bli sjuk.

För er som sluppit detta kunskapsansamlande - grattis. Jag önskar att ni för all framtid slipper.


4 kommentarer:

 1. Haha, jag känner igen det där men kan trösta dig med att det blir bättre med åren. Ha en go helg!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 2. Hej AVL!
  Jag förstår precis vad du pratar om. Vi hade inte egen tvättmaskin när yngsta hade sin första kräksjuka. Det var inte kul att gå ner i tvättstugan och mötas av att första lediga tvättiden var om en vecka.

  Jag har alltid uppskattat vår egna tvättmaskin sedan vi flyttade till hus :)

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite orolig för vi har bara ett badrum men tvättstuga hade inte varor kul.

   Radera