lördag 7 mars 2020

Transaktioner februari

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Nu går vi in i en period av lägre aktivitet även om jag kommer försöka utnyttja tillfällen då jag inte håller med marknaden och jag kommer fortsätta månadsspara som vanligt men de här inläggen är relativt ointressanta redan som det är och om de dessutom är förhållandevis fattiga på transaktioner är de fullständigt poänglösa så det kommer publiceras transaktionsrapporter mer sällsynt framöver men är ni intresserade är det bara att fråga så svarar jag.Försäljningar

I februari sålde jag 2/3 av mitt innehav i Latour på 171 kr/st då jag ansåg att en historiskt hög premie på 25 % var lite att ta i när dessutom innehaven är ganska dyra. Det visade sig vara ett turligt drag men vi får väl se. Än så länge är inte så mycket återköpt men jag ämnar köpa tillbaka så fort jag anser att det är rimligt prissatt igen.

Jag fick minsta tilldelning i Train Alliance och hade ambitionen att hålla aktien men på 62 kr drog jag i bromsen och tackade för 24 %.

Jag sålde också 1/5 av mitt innehav i Eolus vind för 180 kr/st för jag tyckte att positionens storlek var för framträdande i portföljen. Jag passade på att realisera lite av den uppgång som skett och det var ju också lyckosamt så här i efterhand.

Jag har också en position i Lohilo foods (tidigare Alvesta glass) och där sålde jag drygt hälften på 180 kr för jag vill inte sitta med den risken i väntan på notering. Det jag har kvar är tillräckligt för att ge en fin skjuts om marknaden uppskattar den kommande tillväxtresan men skulle noteringen bli en flopp kommer skadan att vara hanterbar.

Köp

Det har blivit en del köp men jag har primärt fokuserat på några ganska rejäla avslut som huvudsaklig åtgärd.

Investor = GAV inköp 500 kr/aktie = 1,3 % av portföljvärdet
AQ Group = GAV inköp 196 kr/st, totalt inköp, 0,8 % av portföljen
FormPipe = GAV inköp 19,3 kr/st, totalt inköp 0,2 % av portföljen
Svolder = GAV inköp 135 kr/st, totalt inköp 0,3 % av portföljen

Varför?

Den huvudsakliga uppskalningen gjordes i Investor och detta gjordes av två anledningar. Dels sjönk det mesta vilket gjorde att innehavens priser minskade till en mer hanterbar nivå och dels ökade rabatten till mer attraktiva 20 % så när kursen dippade under 500 kr tog jag i ganska ordentligt och Investor är nu mitt största innehav.

En annan position jag skalade upp ganska aktivt var AQ Group. Jag var lite tidig på köpknappen men jag är säker på att bolaget på lång sikt kommer vara en bra investering. Det kommer sannolikt två ganska tråkiga kvartal men jag skulle bli förvånad om vi inte sitter här nästa år med ett bolag som klarat sig ganska bra i allt det här. Jag kommer dessutom sannolikt fortsätta köpa om det går ner mer.

I övrigt är det mest småduttande för att fylla på och flera av dem är bara på någon femhundring per aktie och då har jag inte ens brytt mig om att inkludera dem i listan ovan.

Övrigt

Kaos kan vara kul men det är ganska stressande även för någon som ser en horisont 30 år bort. Det är aldrig kul att tappa 10 % på en vecka men det är ännu mindre kul när man inte har varit förutseende nog att bygga upp en kassa.

Jaja. Ingen idé att grina över det. Det kommer rulla in mer pengar och då kommer jag köpa de aktier jag tycker är rimligt prissatta vid det tillfället.

7 kommentarer:

 1. Vårens utdelningarna närmar ju sig med stormsteg också. De lär komma väl till pass detta år, med fina ingångslägen.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser mycket fram mot alla extra inköp jag kan göra om några månader

   Radera
 2. Nej, det är inte kul att tappa exempelvis 10 % på en vecka men bör ligga i medvetandet. Och hur mentalt rustad man är för exempelvis 30 % eller 50 %.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är den stora ångesten att jag inte kan köpa mer när det går ned. Inte själva nedgången 😀

   Radera
 3. Hej AVL!
  Man få vara glad att man skalade ner lite i Eolus uppgång. Det är bra med investeringsregler ibland.

  Jag gillar också AQ Group. Den ska handlas mer av med mina månadsköp.
  Var på stämman förra året och gillar verkligen ordförande i bolaget.
  Kommer gå på årets stämma också :)

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med blicken i backspegeln hade det ju varit trevligt om man hade skalat lite till :-)

   I år blir det nog ganska tomt på stämmorna och jag kommer nog ha svårt att gå men för mig är det främst tidsbrist som hindrar. Skriv gärna om ditt besök hos AQ så att man får läsa om upplevelsen.

   Radera
  2. Ja såklart :)

   Det kan jag absolut göra. Var inte så många besökare förra året så de klarar sig från 500 personers gränsen.

   Mvh PB?

   Radera