lördag 25 maj 2019

Vinrekommendation - Quinta dos Castelares

För ett tag sedan fick vi tillfälle att umgås med ett par goda vänner vi tyvärr sällan har möjlighet att träffa. Denna gång lyckades vi dock klämma in en helkväll med trerätters där det bland annat serverades hjortstek till huvudrätt.

I vänparet finns det en exceptionell dryckeskunskap och det gör inte ont att diskutera vin när man själv har ett brinnande intresse för mat och dryck. Det var under den här kvällen som jag fick stifta bekantskap med Quinta dos Castelares.

Det är ett portugisiskt vin som inte går på mer än 98 kr på bolaget.


Portugiserna insåg för ett tag sedan att det var en dalande efterfrågan på portvin men man hade druvorna, man gjorde riktigt bra portvin så varför inte försöka göra riktigt bra vin på druvorna istället?

För att vara ett så, förhållandevis billigt vin är det ändå riktigt fylligt med mycket smak av bär och frukter. Det är tydligt att det finns portvin i familjen och låter man denna djupröda dryck lufta lite i en rejäl kupa får vinet fullt utlopp för sin kreativa karaktär.

Den som anstränger sig kan faktiskt känna att vinet lagras på ekfat och även om det på bolaget står att drycken med fördel avnjuts till rätter med lam eller nöt så vill jag påstå att det är ett vin som fungerar alldeles utmärkt för sig själv men att det mycket väl kan lyfta eller komplettera en väl anrättad måltid.

Klart köpvärd

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Skall faktiskt köpa några flaskor.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars

   Jag hoppas att det skall falla i smaken

   Radera