torsdag 17 maj 2018

17:e maj

Idag är det Norges nationaldag och med en gnutta norskt blod är det kanske på sin plats att jag uppmärksammar dagen?

Njaä, eftersom jag inte tenderar att komma ihåg Sveriges nationaldag eller mina vänners födelsedag är inte heller vårt grannlands nationaldag någonting jag bryr mig om mer än att vi imorgon kan handla courtagefritt hos Avanza om vi köper norska aktier. Tyvärr har jag inget jag verkligen vill köpa och jag har heller inte satt av några pengar för att handla så för mig blir det torrt idag.


Istället blir det en promenad till lekplatsen, lite saft och en smörgås på en filt någonstans och sedan blir det förmodligen en liten stund med en god bok givet att hustrun släpper iväg mig efter att vi underhållit dottern hela dagen.

Lycka på dagen alla norska vänner


Bildkälla: freeimages.com

6 kommentarer:

 1. Nu håller väl Norge stängt idag och det är först i morgon det går att handla courtagefritt hos bröderafolket.
  Inte heller jag har hittat något intressant köp att göra, men det finns lite tid kvar att fundera på. Samt en liten kassa i portföljen vilket är väldigt ovanligt hos mig.

  Heja Norge!!
  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej drängen

   Jag skrev för fort. I morgon skall det givetvis vara så nu har jag ändrat det. Tack för påpekandet.

   Jag har kikat lite på både Storebrand och Gjensidige för jag är intresserad av försäkring i portföljen men jag har inte riktigt bestämt mig.

   Radera
 2. Kul att se att du har en gnutta norskt blod i dig. Själv är jag 100% norsk men bor här i Sverige :-)

  Lycka till även du.

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis

   Jag är nog 12,5 % norsk om jag inte räknar helt fel men eftersom flera strängar av min norska familj är mig närmare än den svenska är jag känslomässigt ännu mer norsk än så :-)

   Radera
 3. Jag tycker Avanza agerar rätt patetiskt med dessa "courtage reor". Helt oplanerat, lura in småspararna i diverse oövertänkta snabba affärer.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där tycker jag att du har rätt. Skall man använda courtagekampanjerna skall man köpa saker man ändå funderat på att köpa. Det är också anledningen till att det inte blev några köp för min del. Jag hade inte hunnit analysera någonting tillräckligt.

   Radera