lördag 19 maj 2018

Bokrecension - Ett rikare liv

Snart klar med den här grundläggande litteraturen. Jag lovar.

Charlie Söderberg och Lennart Göthe är författarna bakom boken "Ett rikare liv". Det är en bok som fokuserar på tankesättet och attityderna runt ekonomi och energi i livet.
Jag läste den ganska snabbt och under viss tidspress och jag gissar att om man skall få ut maximalt av boken skall man ägna den lite mer tid. Det är nämligen så att det är en bok för ekonomiska nybörjare men också för människor som vill eller känner ett behov av att förändra någonting i sitt liv och boken skall fungera som en praktisk guide. Den innehåller en rad "uppgifter" att genomföra som exempelvis att skriva upp värdeord eller analysera sina ekonomiska flöden för att hitta de begränsande faktorerna i sitt liv m.m.

Jag ansåg mig inte ha tid eller lust att sätta mig ned och göra de här uppgifterna så jag kan inte säga hur min upplevelse av boken hade varit om jag hade gjort det.

Ekonomidelen av boken är välskriven och genomtänkt med en rad rimliga tips och idéer som kan hjälpa nybörjare att få ordning på de ekonomiska flödena i sina liv och få upp ögonen för investeringar men det kändes ändå väl trivialt för någon som redan fattat att sparande kan vara en bra idé. Inte alls som boken "Gör ditt barn rikt" jag recenserade för en tid sedan.

Energidelen av boken hade jag ingen som helst behållning av eftersom jag har så svårt för den typen av litteratur men hade jag bara satt mig ned och engagerat mig i att följa instruktionerna kanske jag hade hittat någonting i mitt liv jag skulle kunna förändra men nu gjorde jag inte det så jag lämnar den delen därhän.

Summa summarum får jag nog ändå anse att det finns gott om litteratur som kan vara mer värdefull för läsaren men jag är villig att ändra min uppfattning om någon av er läser den och har starka åsikter som skiljer sig från mina.


Bildkälla: bokus.com

2 kommentarer:

 1. Haha, det verkar som om du bara läser böcker skrivna av personer till tokföretaget Better Globe ;). Dessutom ser jag nu att de bytt namn på svenska delen av Better globe. Man undrar ju varför? Ha en go kväll AVL!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Njaä jag klämde tre på ett bräde och kan konstatera att den första jag läste (den sista i skrivandeordning), den om att göra sitt barn rikt, tveklöst var den bästa. Det var inte ens någon konkurrens.

   Vad heter Better Globe nu då? Skiten kan ju lura på sig kunder om de lyckas inbilla folk att det är något nytt och häftigt och det vill vi ju helst slippa.

   Radera