tisdag 1 maj 2018

1:e maj - jag går inte, jag cyklar

Som den arbetare jag är, inte helt sant eftersom jag är tjänsteman men en sak är säkert och det är att det inte rinner många droppar blått blod i mina ådror,så borde jag kanske vara ute och demonstrera idag mot maktens förtryck och för proletärernas rättigheter.

Tidigt i min ungdom flörtade jag en del med vänsterfloran i vårt politiska system men det varade inte så länge. En av anledningarna skulle kunna vara en tonårsrevolt mot min väldigt röda moder men jag vill ge mig själv aningen mer cred än så och hävda att mitt slutliga val kom av noggrann efterforskning.

Bild: Nöjesguiden - Ärliga valaffischer

Min politiska åskådning är dock inte den huvudsakliga anledningen till att jag inte marscherar på stadens gator och torg idag. Jag är ledig tillsammans med min familj och anser mig ha vettigare saker att göra på den här tiden.

Vi har lånat en cykelkärra som vi skall utvärdera innan vi köper vår egen och får vi uppleva lite uppehåll idag är risken mycket stor att jag kommer utsätta mig själv och min omvärld för en cykelburen AvL-Familj.

Vi hoppas att "Joy" skall uppskatta att åka runt i cykelvagn och uppleva närområdet. Det tog ett halvår innan hon gillade den bärstol vi köpte i höstas och jag bedömer att det är mindre underhållande att åka på cykelutflykter efter jobbet i oktober än det vore att åka på utflykt i början av juni så om hon inte uppskattar cykelvagn får vi hitta andra transportsätt helt enkelt.

Passa på att njut av en extra ledig dag på vilket sätt du än önskar.


Bildkälla: nöjesguiden

2 kommentarer:

 1. Verkar som om du skrev ett politiskt inlägg där ;)

  Jag är tudelad i denna fråga eftersom jag är estet från början. Större delen av mitt umgänge har utgjorts av folk på vänsterkanten, men uppväxten jag fick av far var mer konservativ.

  Skriver lite om politik emellanåt, senaste inlägget handlar om Socialdemokratins kappvändande i valtider. Well, du hittar det på min blogg om du är nyfiken.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan ha varit politisk vinkling på det där :-)

   Jag har både vänsterföräldrar, vänsterfru och vänstervänner så jag känner mig ganska ensam här ute på högerkanten men det är alltid trevligt att få olika perspektiv på livet för jag är övertygad om att det bygger en bättre värld.

   Radera