lördag 10 juli 2021

Sommarregn

Det har varit en väldigt lång pandemi och jag är mycket trött både på att inte ha mitt normala sociala liv men också på att jobba i krisorganisation hemifrån. Det började tära i höstas och nu är det nästan ett år senare och situationen är i det stora ganska oförändrad.

Det är i stunderna av mild nedstämdhet jag försöker plocka fram devisen för den här bloggen.

"Att Välja Lycka"

När livet är lite extra tungt kan det vara svårt att se ljusglimtarna men det kan vara småsaker som är värdefulla. Själv har jag två underbara döttrar och tyvärr är det ibland svårt att se dessa skrikande små knytt som det mest underbara som hänt men mitt i en lång gosig kram är de flesta bekymmer långt borta.


En annan av de där ljusglimtarna jag haft på sistone är fångad i ett sommarregn.

Jag var, min vana trogen, ute och promenerade och när jag var som längst ifrån hemmet formligen öppnade sig himmelen och ett rejält skyfall av ljummet sommarregn dränkte både mig och min omgivning. 

Världen blev på några sekunder helt tom och det enda som hördes var regnets smatter. 

Det regnade så våldsamt att det enda som fanns som alternativ var att hänge sig och kapitulera inför naturen. Fortsätta promenera och skratta åt den vilda energi som visades upp överallt omkring mig.

Marken hade ingen chans att svälja allt vatten så inom loppet av några minuter slutade biltrafiken att fungera eftersom det på sina ställen inte gick att komma fram genom vattenmassorna och det enda som fanns kvar som rörde sig var jag.

Helt tyst, lagom varmt och utan stickande insekter (det senare är ett riktigt gissel i min värld).

En halvtimme senare var världen tillbaka till normalt. Vattenmassorna hade sjunkit undan. Regnet hade bedarrat och jag stod hemma i badrummet och vred ur min t-shirt.

Den huvudsakliga skillnaden var nivåerna av lycka hos herr AvL.

Nästa gången du får chansen kan jag varmt rekommendera det. Så fort det är högsommar och börjar spöregna, gå ut.

Kan du undvika att njuta av situationen förtjänar du medalj för det borde vara omöjligt. Ett snabbare sätt att slungas tillbaka till barndomsromantiska scener av sommar är svårt att hitta. Det skulle kunna vara att hitta en rejäl smultronbuske och ett grässtrå men jag tvivlar.

2 kommentarer:

  1. Åh jag var med om något liknande förra året. Det var bara att embrace the rain. Det fanns inte en millimeter på mig som var torr, men det var sååå härligt!

    SvaraRadera
  2. Låter som en underbar upplevelse!

    SvaraRadera