onsdag 10 februari 2021

Utdelningarnas tid är här

Inlägget innehåller affiliatelänkar

De senaste veckorna har bokslutskommunikéerna haglat in och det har varit en helt okej läsning ändå tycker jag. Speciellt om man tar hänsyn till den andra vågen av covid som slog till i höstas.

Cloetta och H&M var ju ganska svaga rapporter men både verkstad och bank har haft det okej och Atlas Copco höjde utdelningen, sin vana trogen, även om 4,3 % inte är den högsta höjningen i världshistorien.

Investor berättade nyligen att man återgår till den tidigare planerade utdelningsnivån om 14 kr och Castellum är som en klocka och levererade ett mycket trevligt resultat tillsammans med en utdelningshöjning om 6,2 %.


På det hela taget ser det ut att ha gått ganska bra även om vissa branscher har haft det svårt. Börsen har gungat ganska bra med både upp och nedgångar på flera procent om dagen vissa dagar. Det tolkar jag som ett tecken på att man kanske inte riktigt vet vad den närmaste framtiden har att erbjuda för i vissa fall ser man att verksamheten hålls uppe men på andra ställen ser man att det bara är en tidsfråga innan det kommer bli riktigt jobbigt om inte samhället öppnar upp sig igen.

Jag väljer i alla fall att se det positivt. Jag hyser en tilltro till att de flesta av oss i Sverige kommer vara vaccinerade innan sommaren är över och med det hoppas jag att ekonomin kan börja repa sig. Tills dess har en hel del bolag i min portfölj en rejäl kassa som antingen skall handlas upp eller delas ut och än så länge verkar det som om många bolag väljer att dela ut, i alla fall en del.

Om bara någon månad börjar de seriösa summorna utdelning ramla in på kontot och det skall bli mycket trevligt efter den relativa torka vi hade förra våren. Jag hoppas hinna köpa lite fler aktier innan utdelningsregnet börjar på allvar men oavsett vad ser jag fram mot att bli riktigt jädra blöt i den annalkande utdelningsstormen som jag ser framför mig under 2021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar