lördag 27 februari 2021

Räksemla och spättasex

På min vanliga promenad utefter Eriksbergspiren finns en fiskhandlare som tenderar att ha riktigt bra kvalitet och hyggligt konkurrenskraftiga priser så det är inte helt ovanligt att jag smiter in och köper med mig saker till middagen när jag ändå är ute och promenerar.

Den som skriver på deras gatupratare har ibland lite för bråttom när hen skriver eller så kan det vara så att jag har helt andra associationsbanor än gemene förbipasserande men jag tyckte de här två skyltarna var ganska fantastiska i vilket fall som helst.

Bilden är tveksamt vältagen men jag hoppas att det framgår att man sålde någonting man kallade räksemlor under veckan då fettisdagen inföll. Enligt egen utsago är de jättegoda!! men jag tvekade så länge att jag inte fick provat dem.

Däremot händer det att jag kikar in och tar med mig sex stycken små spättor hem och betalar 50 kr totalt för dessa fiskar men jag har en tillräckligt pubertal humor för att tycka att skylten är ganska rolig varje gång jag går förbi. 

Inte nog med att man erbjuds spättasex för 10 kr/st utan om man bara springer in och köper fem så får man sex. Jag trodde den typen av verksamhet var förbjuden sedan många år tillbaka...

Jaja... Hade du vågat prova räksemlan? 4 kommentarer:

 1. Humor! Du fick mig att skratta till. Tack!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid glädjande att höra att jag kan bidra till någons dag 😁

   Radera
 2. Gatupratare kan onekligen förgylla ens vardag, hehe!

  SvaraRadera